+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ezért szeretlek Keszthely címmel pódiumbeszélgetések a Balaton-parton
2022. augusztus 18. csütörtök 16:40 - Keszthely
Ezért szeretlek Keszthely címmel pódiumbeszélgetések a Balaton-parton
Ezért szeretlek Keszhely címmel, helyi kötődésű példaképekkel hallhattak pódiumbeszélgetéseket a Balaton-parton az érdeklődők. A vendégeknek a város sokat adott, szívesen tértek ide vissza. A Keszthelyi Televízió műsorvezetői: Lendvai Bianka és Hegedüs Éva beszélgettek a meghívottakkal.

Inspiráló a Keszthelyi környezet Kanizsai Silka Ágnesnek. Három évtizedes kapcsolata van a várossal. Tíz éve alapította meg Silka brandet. Avállalkozást a minőségi turizmus ihlette, olyan ruhákat, termékeket kínál, ami a keresletnek megfelelő. Az elismert üzletasszony számára a család a legfontosabb. Gyermekei Keszthelyen jártak iskolába, tíz évig volt a szülői munkaközösség elnöke a VSZK-ban.

Kanizsai Silka Ágnes - tulajdonos, Ágnes Szilka: „Imádom Keszthelyi, imád a Balatont, és gyermekeimnek is azt gondolom, hogy az iskola egy nagyon jó alapot tudott adni. Mellette mi még a család, egy olyan példát tudtunk, ahol azért a mai napig művelik a vendéglátást, tehát egy nagyon jó alap. Azt hiszem, hogy a Balaton az az egyik legszebb tavunk, nemcsak Magyarországon, hanem Európában is. És, hogy ez a mienk, ezt soha ne felejtsük el, hogy a Balatonon felnőni, egy harminc évet itt eltölteni, az egy gyönyörű időszak, akár a gyermekeinknek is és nekünk is. Természetesen a Balatonról ugyanúgy ki lehet a világ bármely részére.”

Horváth Szilárd televíziós szakember, pedagógus napjainkban Budapest környékén él, így pontosan látja, hogy mi a különbség egy város és egy lakóhely között. A hetvenes években nőtt fel Keszthelyen, sokat köszönhet akkori tanárainak. 

Horváth Szilárd - televíziós szakember, pedagógus: „Keszthelyi nyilván a nyugati vendégek miatt, azért mégis csak egy nyitottabb szellemű város volt. Itt osztrák tv-t néztünk, beszéltünk idegen nyelveket, kellett beszélni, hiszen szobákat adtunk ki. Kaptuk a nyugati újságokat, magazinokat. Nagyon sok olyan embert ismerek, az akkori Keszthelyről, aki valószínűleg ennek a nyitottságnak, és ennek a erőt adó sok-sok kapcsolatot hozó -hiszen csehek, lengyelek, németek, osztrákok, svájciak voltak itt vendégként -, ennek köszönhető azt hiszem, hogy ötlet teli lett, és erőt kapott arra, hogy majd formálja az országot.”

Horváth Szilárd az MTVA-nál dolgozik, a Kossuth Rádióban három műsort vezet,  M5-ön szintén három műsor házigazdája. A rádió és televízió mellett megalapította Gödön a Búzaszem iskolát. A néphagyományra alapozott nevelési módszerrel egy új modellt alkotott. A pódiumbeszélgetések egy TOP-os pályázat keretében valósultak meg.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus