+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója
2022. augusztus 15. hétfő 16:35 - Keszthely, Balatongyörök
A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság akciója
Fokozott, összehangolt közbiztonsági és közlekedési akciót tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a hétvégén. A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a társszervekkel: a polgárőrökkel, a katasztrófavédelmi szakemberekkel, a Nemzeti Adó és Vámhivatal delegáltjaival és a Családsegítő Szolgálat dolgozóival a frekventált településeken ellenőriztek.

Gépjármű felderítést végeztek az akcióban a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagjai. A szolgálatra két kocsival érkeztek. Az autók speciális felderítő rendszerrel vannak felszerelve, amelyek kiszűrik a körözött, a forgalomból kivont, és biztosítás nélküli gépkocsikat. A rendszert sötétben, éjjel is lehet használni.

Donáczi Dezső - elnök, Zala Megyei Polgárőr Egyesület: „Nekünk az a megnyugtató amikor nem találunk gépjárművet, de amikor van, akkor úgy működik, hogy a rendőrnek a helyszínen kell lennie. A rendőr tud belépni a rendszerünkbe a belépési kódjával. Amellett mi polgárőrök a mi belépési kódunkkal pedig a budapesti központtól kapjuk a frissítést naponta, amelyet én személyesen kezelhetek”

A fokozott BKKB-s ellenőrzésen kívül több közös akcióban vettek részt a keszthelyi rendőrök a polgárőrökkel. Rendezvényeket biztosítottak és két esetben migránsok elfogásában voltak sikeresek.

dr. Andor László - r. alezredes, vezető, Keszthelyi Rendőrkapitányság: „A polgárőr szervezetek között kiemelném az alsópáhoki polgárőr egyesületet, akikkel egy nagyon jó együttműködésben tudunk együttdolgozni a mindennapokban. Így a mai akcióban is az egyesület elnöke, aki egyben a régiós polgárőr vezető is, összehangolta azt a polgárőr tevékenységet, amely kell az akció sikeréhez. Segítséget kaptunk többek között a megye más polgárőr erőitől is, hiszen Zalaegerszegről érkeztek polgárőr kollégák. Én így úgy gondolom, hogy közösen együttműködve tovább tudjuk erősíteni azt a közbiztonságot, ami a régióban uralkodik.”

A Polgárőr Egyesület Alsópáhok tagjai régóta látnak el közös szolgálatot a Keszthelyi-, és a Hévízi Rendőrkapitányság rendőreivel. A több órás éjszakai akció is arra szolgált, hogy régió közbiztonsága tovább erősödjön.

Urbán Zoltán - elnök, Polgárőr Egyesület Alsópáhok: „Azért kell segítséget nyújtanunk, hogy minél biztonságosabb legyen a környékaz itt lakók érdekében, sőt én azt tudom mondani, hogy nem mindegy, ha valaki eljön üdülni, akkor milyen benyomásai vannak, vagy milyen tapasztalatokat szerez, hogy mennyire biztonságos azok a települések. Ebben az akcióban tíz fő polgárőr vesz részt.”

A turisztikai szezonban még további közös akciókat, szolgálatokat tervez a rendőrség a polgárőrséggel a bünözés visszaszorítása érdekében. A legtöbb esetben elegendő a jelenlétük, hogy elriasszák a nem tisztességes szándékkal érkezőket. 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus