+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tábor a rendvédelmis szülők gyermekeinek
2022. augusztus 12. péntek 18:34 - Balatongyörök
Tábor a rendvédelmis szülők gyermekeinek
A rendőrségi dolgozók gyermekei táborozhatnak ingyen Balatongyörökön. A egyhetes ottlét a szülőknek is nagy segítség, nyáron ugyanis az egyenruhások munkája is megnövekszik. A fiatalok a játék mellett sok hasznos tudnivalót is elsajátíthatnak.

Igazi szabadulószoba is várta a fiatalokat a táborban. Számos logikai feladatot kellett teljesíteni ahhoz, hogy megakadályozzák a robbanást. A négy csapatra osztott fiatalok másik részlege egy, a mélyszegénységben élők iskolakezdésével kapcsolatos játékot játszott le.

„Nekem édesapám a büntetés-végrehajtásnál dolgozik. Nagyon jónak élem meg ezt a tábort, mivel jó a gyerekekkel lenni egy héten keresztül.”  - mondta el Porubszky Botond.

A Nők a Balatonért Egyesület jóvoltából a Balaton társasjátékkal is megismerkedhettek a fiatalok. Többen visszajárnak, van olyan korábbi táborozó, aki segítőként tért vissza.

„A nyári szünetben nyilván ők dolgoznak, amíg nekem otthon van dolgom. Így aztán nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a lehetőséget, hogy itt mint segítő tevékenykedjek a bűnmegelőzési táborban.” - osztotta m eg Czendrei Blanka.

A rendvédelmi szervekben dolgozók gyermekeinek hetedik éve szervezték meg a tábort. Balatongyörökön 30 fiatalnak volt lehetősége kikapcsolódni.

"Nagyon nagy segítséget nyújt az, hogy a saját kollégáik, a munkatársaik azok, akik vigyáznak a gyerekeikre. Most jelenleg a nagyobbakra, de a kisebbeknek is lehetőséget nyújtunk arra, hogy részt vegyenek a programokon. Ők négy héten keresztül a Gébárti-tó partján pihentek.” - fogalmazott Sznopek Veronika a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának előadója.

A gyermekek szüleit anyagilag sem terhelte meg a tábor. A fiatalok pihenése a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szakmai felügyelete mellett.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus