+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyeregben a ministránsok
2022. augusztus 10. szerda 16:23 - Keszthely
Nyeregben a ministránsok
Ministránsok zarándokoltak kerékpárral Szigligetre. A program Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulójához kapcsolódott. A mártírhalált halt szigligeti munkáslányért mondtak misét szülőfalujában.

Közös imával és áldással kezdődött a zarándoklat, Alsó- illetve Felsőpáhokról jelentkeztek ministránsok és kísérőik a programra. A közösség és a kerékpározás szeretete vezérelte őket.

Borsos Andor ministráns: „Ezt egy jó ötletnek gondoltam és annak is tartom. Az embernek, akikre megemlékezünk, Magdolna – most folyik a boldoggá avatása és erre is fogunk gondolni, útközben meg fogunk állni imádkozni, együtt leszünk Jézussal, ezért jöttem el.”

Az egyházmegye célja, hogy nyáron is megmozgassa a ministránsokat. A fiatalok hétről-hétre részt vesznek a szentmiséken, szertartásokon. Ilyenkor kevésbé jut idő arra, hogy kötetlenebb formában beszélgessenek a papokkal. Az ilyen szabadidős programok erre lehetőséget nyújtanak.  A ministránsok fontos részét képezik az egyháznak.

Szalontai István ministránsrefeerens: „Potenciálisan bennük van a remény, hogy közülük kikerülhetnek papok és látjuk azt, hogy a közösségeinkben mennyire nagyon nagy szükség van papokra - mondjuk így, jó papokra – akik szeretik a közösséget és foglalkoznak picikkel és nagyokkal, idősekkel és kevésbé idősekkel. Most a kevésbé idősekkel igyekszünk foglalkozni és beleálljunk abba, hogy mi most velük foglalkozunk és talán ők valamikor majd a következő generációkkal fognak foglalkozni.”

A kerékpáros zarándoklat célpontja Szigliget volt. A résztvevők a balatoni bringakörúton haladtak, hogy részt vegyenek Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulója alkalmából celebrált szentmisén.

Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárása folyamatban van – számolt be Udvardy György érsek. A szigligeti születésű, törvénytelen gyermek nem kaphatott vallásos nevelést. Ennek ellenére mélyen elköteleződött Jézus felé. A munkáslány a második világháborúban halt mártírhalált.   Jelenleg a szentté avatási kongregáció hivatala vizsgálja az előterjesztést.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár