+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vonyarcvashegyen játszottak a legjobb strandkézisek
2022. augusztus 9. kedd 13:43 - Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyen játszottak a legjobb strandkézisek
Nagy sikerrel rendeztek országos strandkézilabda döntőt Vonyarcvashegyen. Egy tavalyi selejtező sikere után döntött úgy a Magyar Kézilabda Szövetség és az önkormányzat, hogy a nemzeti bajnokság döntőjét is a Lidó strandon szervezik meg. A nagyközség szeretné fejleszteni a pályát és további versenyeknek is otthont adni.

A kvalifikációs versenyekről 12 férfi és 12 női csapat jutott be a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság döntőjébe. Június közepétől hat viadalt szerveztek. A bajnokság döntőjének adhatott otthont Vonyarcvashegy.

Horváth Pérter versenyigazgató: „A helyszín mindenféleképpen magas szintű volt. Én azt gondolom, hogy a csapatok nagyon szeretik, gyönyörű környezet, nagyon segítőkész hozzáállás és bízom benne, hogy ez a hozzáállás, ez a népszerűség ez töretlen marad a jövőben is.”

A női döntő hasonló izgalmakat hozott, mint az azt megelőző mérkőzések. Több esetben szétlövésekkel dőltek el a párharcok. Így volt ez az OVB Beach Girls és a Szentendrei Női Kézilabda Klub együttesénél. Végül a Beach Girls gárdája lett az országos bajnok.

„Egyik pillanatban itt, a másik pillanatban ott volt a vezetés. Nagyon nagyot küzdöttünk és nagyon büszke vagyok a lányokra” - nyilatkozta Berkesi Dóra, az OVB Beach Girls tagja. 

A férfiaknál a Hír-Sat BHC is esélyes volt a döntőre, végül bronzérmet szereztek. A döntőben a Beach Stars a Salgótarjáni Strandépítőkkel mérkőzött meg. A szurkolók végig, kitartóan bíztatták kedvenceiket.

„Nagyon jó, nagyon ügyesek a fiúk. – Egyszerűen nem tudok mit mondani, óriási, nagyon jól játszanak” - nyilatkozta Trekoványecz Panna és Tarjányi Laura Jázmin.  

A szurkolás meghozta eredményét. A Beach Stars magabiztos játékkal győzte le a nógrádiakat. A szövetség szerint évről-évre fejlődik a strandkézilabda. Egyre több fiatal és egyre több játékos csatlakozik a sportághoz és űzi azt magas szinten. Vonyarcvashegy szeretne további bajnokságok házigazdája lenni.

„Azt szervezzük, hogy esetleg az esti tornát, hogy hogy tudunk 9 órakor kezdeni és egészen 10, 11 óra, éjfélig felhőtlen szórakozást és a sportolni vágyóknak helyet, színteret biztosítani” - mondta Pali Róbert polgármester. 

Az önkormányzat szeretné bővíteni a nézőteret is. Előtte, augusztus 27-én még megyei utánpótlás strandkézilabda tornának ad otthont a Lidó strand.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár