+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Augusztus 20-án rajtol az István, a király Kupa
2022. augusztus 4. csütörtök 16:55 - Keszthely
Augusztus 20-án rajtol az István, a király Kupa
Budapesti újságírók vitorláztak a Balatonon. A Keszthelyi Túravitrolás Club az augusztus 20-i futamát, az István, a király Kupát népszerűsítette. A fővárosi zsurnaliszták már másodszor kóstolhattak bele a vitorlázásba, a tavalyi résztvevők mellett idén újak is érkeztek. A kupára több mint 200 nevezőt várnak a szervezők.

A társaság csapatokra bontva szállt fel a vitorlásokra. A sajtó képviselőit természetesen képzett kapitányok, a klub tagjai vitték ki a Balatonra. Az István, a király Kupa az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak a környéken, de az országos médiában is írnak róla. A sajtónapra pedig kifejezetten nagy örömmel érkeztek az újságírók.

„Most vagyok itt először, de a hírét már hallottam ennek a nagyszerű kezdeményezésnek. Vágytam kifejezetten arra, hogy egyszer én is itt lehessek, és ez most megadatott. nagyon örülök neki.” - mondta az egyik résztvevő, Popovics Gizella.

A sajtóvitorlázás ötletét egy kommunikációs cég hozta el Keszthelyre. A cél az volt, hogy széles körben ismertté tegyék a túravitorlás klub versenyeit. A programot tavaly szervezték meg először nagy sikerrel. A városba közéleti, gazdasági, női és más magazinok zsurnalisztái látogattak el egy jó hangulatú délutánra.

„Mi azt vesszük észre, hogy egyre többen és többen érdeklődnek iránta. Keszthely felkerül a térképre szerintem ezáltal, és nekünk ez célunk. Nagyon jó kapcsolatunk van Péterékkel, mindenképpen támogatni szeretnénk ezt, hogy a nyugati part is egyre jobban bekerüljön a köztudatba, és a vitorlás élet tovább fejlődjön és növekedjen.” - tájékoztatott Knapcsek Katalin, kommunikációs szakember.

Az idei István, a király Kupán minden eddiginél több versenyzőre számítanak a szervezők. A cél, hogy augusztus 20-án több mint 100 hajó rajtoljon a Keszthelyi-öbölből. A futam csaknem 40 éves múltra tekint vissza, de az elmúlt 4 évben indult igazi fejlődésnek. A szervezők szerint minden esély megvan arra, hogy a Balaton meghatározó versenyévé nője ki magát.     

„Tavaly felmerült az az igény a sajtó részéről, hogy tudósítanának erről megismertetnék a közönséget azzal, hogy mi zajlik itt ezen a napon. Úgyhogy a tavalyi éven már megrendeztük ezt a verseny előtti sajtónapunkat. meghívjuk a sajtót, ahogy benneteket is, és egy kis fogadás keretében utána van lehetőség arra, hogy vitorlázzunk egy jót.” - emelte ki Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

A Keszthelyi Túravitorlás Club vezetése az újságírókat vendégül is látta a klubházban. Sajttállal és italokkal készültek a média képviselőinek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus