+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Augusztus 20-án rajtol az István, a király Kupa
2022. augusztus 4. csütörtök 16:55 - Keszthely
Augusztus 20-án rajtol az István, a király Kupa
Budapesti újságírók vitorláztak a Balatonon. A Keszthelyi Túravitrolás Club az augusztus 20-i futamát, az István, a király Kupát népszerűsítette. A fővárosi zsurnaliszták már másodszor kóstolhattak bele a vitorlázásba, a tavalyi résztvevők mellett idén újak is érkeztek. A kupára több mint 200 nevezőt várnak a szervezők.

A társaság csapatokra bontva szállt fel a vitorlásokra. A sajtó képviselőit természetesen képzett kapitányok, a klub tagjai vitték ki a Balatonra. Az István, a király Kupa az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak a környéken, de az országos médiában is írnak róla. A sajtónapra pedig kifejezetten nagy örömmel érkeztek az újságírók.

„Most vagyok itt először, de a hírét már hallottam ennek a nagyszerű kezdeményezésnek. Vágytam kifejezetten arra, hogy egyszer én is itt lehessek, és ez most megadatott. nagyon örülök neki.” - mondta az egyik résztvevő, Popovics Gizella.

A sajtóvitorlázás ötletét egy kommunikációs cég hozta el Keszthelyre. A cél az volt, hogy széles körben ismertté tegyék a túravitorlás klub versenyeit. A programot tavaly szervezték meg először nagy sikerrel. A városba közéleti, gazdasági, női és más magazinok zsurnalisztái látogattak el egy jó hangulatú délutánra.

„Mi azt vesszük észre, hogy egyre többen és többen érdeklődnek iránta. Keszthely felkerül a térképre szerintem ezáltal, és nekünk ez célunk. Nagyon jó kapcsolatunk van Péterékkel, mindenképpen támogatni szeretnénk ezt, hogy a nyugati part is egyre jobban bekerüljön a köztudatba, és a vitorlás élet tovább fejlődjön és növekedjen.” - tájékoztatott Knapcsek Katalin, kommunikációs szakember.

Az idei István, a király Kupán minden eddiginél több versenyzőre számítanak a szervezők. A cél, hogy augusztus 20-án több mint 100 hajó rajtoljon a Keszthelyi-öbölből. A futam csaknem 40 éves múltra tekint vissza, de az elmúlt 4 évben indult igazi fejlődésnek. A szervezők szerint minden esély megvan arra, hogy a Balaton meghatározó versenyévé nője ki magát.     

„Tavaly felmerült az az igény a sajtó részéről, hogy tudósítanának erről megismertetnék a közönséget azzal, hogy mi zajlik itt ezen a napon. Úgyhogy a tavalyi éven már megrendeztük ezt a verseny előtti sajtónapunkat. meghívjuk a sajtót, ahogy benneteket is, és egy kis fogadás keretében utána van lehetőség arra, hogy vitorlázzunk egy jót.” - emelte ki Gárdos Péter, a Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke.

A Keszthelyi Túravitorlás Club vezetése az újságírókat vendégül is látta a klubházban. Sajttállal és italokkal készültek a média képviselőinek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus