+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Alig egy hónap és becsengetnek
2022. augusztus 3. szerda 18:22 - Keszthely
Alig egy hónap és becsengetnek
Keszthelyen 1500 általános- és több mint 2100 középiskolás kezdheti meg a tanévet szeptember 1-én. Az iskolákban már zajlanak az előkészületek, felújítások és karbantartások. Több helyre már a tankönyvek is megérkeztek. Minden gyerek ingyen kapja meg ezeket, azonban a tanszerek drágultak.

Takács Zsófi még önfeledten pancsolhat a városi strandon. Azonban alig egy hónap múlva már az iskolapadba kell beülnie, első osztályos lesz a Ranolderben. Már az iskolai előkésztővel is megismerkedett. „Amikor találkoztunk, adtak feladatokat és ceruzákat és azt meg kellett írni” - nyilatkozta a kislány. 

Nem csak Zsófi, hanem édesanyja is készül már az iskolára. Az intézmény időben megküldte a szülőknek, hogy milyen tanszerekre van szükség.

„Megadták a listát, hogy mit kell bevásároljunk, mire lesz szükség így az első osztályba, illetve volt nyár elején két felkészítő óra a gyerekeknek, amikor összeismerkedhetett a leendő tanítónénikkel, illetve a leendő osztálytársaival is, így nem éri meglepetésként az, hogy hova fog járni, milyen lesz az osztályterem” - mondta Takácsné Marai Szilvia. 

A Csány-Szendrey iskolába már megérkeztek a tankönyvek. A Fodor utcai székhelyen és a Deák Ferenc utcában várhatóan 765 diák ül be az iskolapadba. Országszerte mindenki ingyen kapja a tankönyvet. A KELLO Könyvtárellátó azt közölte, az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendelt tankönyvek megfelelő minőségben, a kívánt mennyiségben rendelkezésre fognak állni. Bár a tankönyvek ingyenesek, a tanszerek drágultak. Az év elejéhez képest átlagosan 40-50 százalékkal kerülnek többe a füzetek és egyéb papíripari termékek. 

Még a vakációt hirdeti a tábla ebben az osztálytermekben. Már nincs egy hónap és ismét gyerekzsivajtól lesznek hangosak az iskolák. A Csány-Szendrey iskolában a tantárgyfelosztáson és az órarenden dolgozik az iskolavezetés, a többi dolgozó pedig kötelező szabadságát tölti.

Dósa Zsolt igazgató: „Jövő héten kezdődnek a festési munkálatok, a karbantartók egész nyáron dolgoznak és a takarítók. Ők tulajdonképpen kicsit szebbé varázsolják az iskola környezetét. Tisztán, fertőtlenítve várják az osztályokba a gyerekeket. El kell mondanom, hogy két osztályunkba új iskolabútor érkezik, a festés és karbantartás megkezdődik.”

Keszthelyen, a 2022/23-as tanévet várhatóan 3645 általános- és középiskolás diák kezdi meg szeptember 1-én. Az általános iskolákba 171 első osztályost várnak.A középiskolákban a legnagyobb létszámú az Asbóth, ott 681 tanuló lesz, ez közel egyharmada a teljes városi középiskolai létszámnak. A kilencedik évfolyamokba 475 diákot vesznek fel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus