Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Alig egy hónap és becsengetnek
2022. aug. 3. szerda | Keszthely
Alig egy hónap és becsengetnek
Keszthelyen 1500 általános- és több mint 2100 középiskolás kezdheti meg a tanévet szeptember 1-én. Az iskolákban már zajlanak az előkészületek, felújítások és karbantartások. Több helyre már a tankönyvek is megérkeztek. Minden gyerek ingyen kapja meg ezeket, azonban a tanszerek drágultak.

Takács Zsófi még önfeledten pancsolhat a városi strandon. Azonban alig egy hónap múlva már az iskolapadba kell beülnie, első osztályos lesz a Ranolderben. Már az iskolai előkésztővel is megismerkedett. „Amikor találkoztunk, adtak feladatokat és ceruzákat és azt meg kellett írni” - nyilatkozta a kislány. 

Nem csak Zsófi, hanem édesanyja is készül már az iskolára. Az intézmény időben megküldte a szülőknek, hogy milyen tanszerekre van szükség.

„Megadták a listát, hogy mit kell bevásároljunk, mire lesz szükség így az első osztályba, illetve volt nyár elején két felkészítő óra a gyerekeknek, amikor összeismerkedhetett a leendő tanítónénikkel, illetve a leendő osztálytársaival is, így nem éri meglepetésként az, hogy hova fog járni, milyen lesz az osztályterem” - mondta Takácsné Marai Szilvia. 

A Csány-Szendrey iskolába már megérkeztek a tankönyvek. A Fodor utcai székhelyen és a Deák Ferenc utcában várhatóan 765 diák ül be az iskolapadba. Országszerte mindenki ingyen kapja a tankönyvet. A KELLO Könyvtárellátó azt közölte, az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendelt tankönyvek megfelelő minőségben, a kívánt mennyiségben rendelkezésre fognak állni. Bár a tankönyvek ingyenesek, a tanszerek drágultak. Az év elejéhez képest átlagosan 40-50 százalékkal kerülnek többe a füzetek és egyéb papíripari termékek. 

Még a vakációt hirdeti a tábla ebben az osztálytermekben. Már nincs egy hónap és ismét gyerekzsivajtól lesznek hangosak az iskolák. A Csány-Szendrey iskolában a tantárgyfelosztáson és az órarenden dolgozik az iskolavezetés, a többi dolgozó pedig kötelező szabadságát tölti.

Dósa Zsolt igazgató: „Jövő héten kezdődnek a festési munkálatok, a karbantartók egész nyáron dolgoznak és a takarítók. Ők tulajdonképpen kicsit szebbé varázsolják az iskola környezetét. Tisztán, fertőtlenítve várják az osztályokba a gyerekeket. El kell mondanom, hogy két osztályunkba új iskolabútor érkezik, a festés és karbantartás megkezdődik.”

Keszthelyen, a 2022/23-as tanévet várhatóan 3645 általános- és középiskolás diák kezdi meg szeptember 1-én. Az általános iskolákba 171 első osztályost várnak.A középiskolákban a legnagyobb létszámú az Asbóth, ott 681 tanuló lesz, ez közel egyharmada a teljes városi középiskolai létszámnak. A kilencedik évfolyamokba 475 diákot vesznek fel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.