+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sör és szendvics járt a véradásért
2022. augusztus 1. hétfő 18:38 - Keszthely
Sör és szendvics járt a véradásért
Retro véradásra várták az önkénteseket. Sör, szendvics és ajándék járt a véradóknak. Nyáron csökken a véradókedv, ezért a Vöröskereszt külön kampányokat szervez. Keszthelyen még holnap is ajándékkal készülnek a kórház vérellátójában, szeptemberben pedig ligemntős? véradás is lesz.

Varga Balázs Balatonberényben él, ha lehetősége van, 3-4 havonta  ad vért. Másoknak szeretne segíteni. A férfi azért is hasznosnak tartja a véradást, mert egészséges.

„Rendszeres véradó vagyok és szerintem aki tud, az mindig próbáljon segíteni a másiknak” - nyilatkozta a férfi. 

Nyáron csökken a véradókedv, ugyanakkor ebben az időszakban is biztosítani kell a megfelelő mennyiségű vérkészítményt a kórházaknak. Napi 1600-1800 donor kell a biztonságos vérkészlet fenntartásához. A szabadságolások és nyaralások mellett a térségben a szezonális munkák miatt is kevesebben tudnak vért adni. Tóth Tamás László itt nyaral, Nyíregyháza mellől, Nagykállóról jött: „Én azért járok, mert nekem ez már a 75. Rendszeres véradó vagyok. Hétfőn érkeztünk és pont a strandon láttam meg, hogy van egy ilyen retro véradás, na mondom, akkor szabadidőbe eljövök ide.”

Hideg sör, szendvics, csokoládé és ajándéktárgy is járt a véradóknak. A Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezete mindig nyárra szervezi ezt a programot, hogy biztosítsa a kellő vérkészítményt az egészségügynek. Első véradó is megjelent a kórház vérellátójában. Soós Bence a zalaegerszegi plazmacenterrel van szerződésben, ezért jött el vért adni.

„Hívogató, mert én is reklámba láttam ezt és ezért jöttem el ma” - nyilatkozta az első véradó. 

A Retro véradásra még augusztus 2-án, kedden 15-18 óráig várják az önkénteseket. A Vöröskereszt légimentős véradást is szervez szeptember 23-án a Festetics-kastélyban. Minden hétfőn és kedden a kórház vérellátójában van véradás, de külső helyszínekre is kitelepülnek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár