+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a 12. képzőművészeti piknik Cserszegtomajon
2022. július 29. péntek 15:40 - Cserszegtomaj
Véget ért a 12. képzőművészeti piknik Cserszegtomajon
A szolidaritás és a béke jegyében rendezték meg a 12. MŰSZAK képzőművészeti pikniket Cserszegtomajon. Kárpátaljai és ukrán szobrászok, festőművészek alkottak napokig.

Színes, sokrétű alkotások készültek, többféle technikával, Takács Ferdinánd és Szencz Lívia képzőművészek instrukciói alapján. A Művészek Szabad Alkotóközösségének táborában a sokféle látásmód teremtett egy egységet.

"Én nagyon optimista vagyok, opitmistán is álltam az egész tábor rendezéshez, a részvételhez és optimistán is sikerült. Sőt a vártnál sokkal jobban sikerült, mert sok résztvevőnk volt. Színes egyéniségek, barátok, úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat. Hogy a kiírásunkhoz méltóak legyünk: “Béke és szolidaritás”, megteremtettük a békességet és a barátságot. Ezt szeretnénk közvetíteni a kedves közönségnek, és majdan kiállításunk lesz az alkotásokkal együtt minden nézőnek." - értékelte a tábort Szencz Lívia képzőművész, szervező.

Kokas Ignác Kossuth-díjas festő egykori tanítványa, Balogh István Péter negyedszer vett részt a pikniken. Az inspiráló művésztársak és környezet hatására születtek új alkotások.

Balogh István Péter festőművész: „Hogy egyáltalán dolgozom, valószínű, hogy régebbi emlékek, film, könyv, személyes találkozásos élmények amik vissza-vissza jönnek, és akkor úgy készülnek ezek. Nagyon nagy részt úgy tűnik, mintha portrékat festenék, de végülis nem azok. Bár néha ráismerni, hogy ő a Lajos bácsi, ő meg a Vilma néni.”

A tábor főszervezője, Takács Ferdinánd elégedett volt az idei MŰSZAK-al. A zárókiállításon bemutatott alkotások önmagukért beszélnek.

„Szálinger Balázstól a Táncmű optimista kép utolsó versszakát választottam, de a képet is megfestettem, azt majd döntsék el, hogy jó lett e. Akkor az utolsó versszaka igy szólt, hogy “Nincs jókedvem, most csak boldog vagyok.” Most jókedvem is van. Meg boldog is vagyok, mert végül is sikerült megvalósítanunk, azt, amit kitűztünk magunk elé célul, sok segítővel, a résztvevő művészekkel.” - mondta Takács Ferdinánd főszervező.

A béke jegyében tartott képzőművészeti piknik 39 résztvevője jövőre is ellátogat majd Cserszegtomajra, hogy újabb értékes alkotásokkal kápráztassák el a művészeteket kedvelőket.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus