+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mentor táborban a polgárőrök
2022. július 28. csütörtök 19:06 - Gyenesdiás
Mentor táborban a polgárőrök
Az Országos Polgárőr Szövetség a Balatonra szervezte a Fiatal Polgárőrök Mentor képző táborát.Kétszer egy hetet töltenek el a fiatal és utánpótlás nevelésben résztvevő polgárőrök Gyenesdiáson. A képzések mellett sport, nevelés és kikapcsolódás is része a tábori programnak.

Reggeli edzést tartanak a fiatal polgárőröknek a nyári mentor táborban. A hagyományos, egy hetes tábori programot ebben az évben az egészség jegyében építették fel. Nyolcvanegy 18-35 év közötti polgárőr vesz részt a tematikus táborozásban, aminek az egyik célja: kiképezni az utánpótlás fogadására a tagokat. "Az egy hetes képzésben azért tartjuk fontosnak a fiatalok integrálását a polgárőrség szervezetébe, mert itt kapnak olyan képzést, olyan információkat, amivel esetleg még korábban nem találkozhattak. Ezzel bővítik az ismereteiket. Rendkívül sokszínű programot kínálunk az egy hétben. Ebben vannak elméleti képzések, amik tulajdonképpen a délelőtt nagy részét kiteszik."- adott tájékoztatást Dr. Tóth Andrea Noémi a Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozatának elnökhelyettese.

A táborban résztvevők között határon túli fiatalok is vannak. A Hargita megyei Zetelakáról érkeztek. Bár Romániában nem működik szervezeti formában a polgárőrség, az önkéntesek mégis fontos szerepet töltenek be a közel 5 ezer fős község biztonságában. "Barátok által kerültem ebbe a táborba. Az én legjobb barátom a csoportunknak a vezetője és akkor az ő meghívásával. Nálunk Zetelakán összesen 220 polgárőr van. Tehát elég nagy bázissal rendelkezik és ezt 12 vezető karolja össze. És van egy nagyon lelkes elnökünk, aki sokat tett, hogy létrejöjjön a polgárőr társaság és, hogy fenn tudjon maradni."- mondta el a Zetelakáról érkezett Sebestyén Szabolcs.

A polgárőrség tevékenysége nagyon fontos a közbiztonság elérésében, megtartásában. Nemcsak Magyarországon, de Európa szerte is kimagaslóan jó a közbiztonság Zala megyében ahol 112 polgárőr egyesület működik. A zalai polgárőrség, a vízi polgárőrség és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is bekapcsolódik a programba. "Felkértek bennünket Horváth Róbert úrék, hogy ennek az ifjúsági mentor tábornak néhány olyan előadást tartsunk, amely a polgárőrség és a rendőrség kapcsolatát elmélyíti, ill. a mai világ kihívásaihoz igazodó ismeretanyagot továbbítson vagy adjon át."- adott tájékoztatást Dr. Horváth István a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálatvezetője.

A táborlakók mindegyike aktív az éves munkában, a kiegyensúlyozott közbiztonság fenntartásában. Az elmúlt években felerősödött az utánpótlás toborzása is.

"Leginkább a barátaim ösztönöztek erre, hogy belépjek. Nagyon régóta tagjai ennek az egyesületnek. Szeretném ösztönözni a többi embert arra ,hogy lépjenek be és próbáljanak segítséget nyújtani másoknak."- nyilatkozott Hudák Dominik.

A tábori élet sokszínű Gyenesdiáson. Bár az egészségre helyezik a hangsúlyt, számos program épül a vízi polgárőrség munkájára, a közlekedés biztonságra és közlekedés ismeretre. Az Országos Polgárőr Egyesület az idei nyáron még egy tábort tart, amelyben százhúsz , 14-18 éves diák vesz részt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus