+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely katolikus szemmel
2022. július 21. csütörtök 17:31 - Keszthely
Keszthely katolikus szemmel
A világ legkiterjedtebb katolikus médiahálózata tudósít Keszthelyről. Az EWTN Katolikus Világhálózat egy hetet tölt a városban, a szentmisék közvetítése mellett élő műsorfolyamban mutatják be a térséget. A Katolikus TV még pénteken sugároz a keszthelyi mólóról.

Kármelhegyi Boldogasszony búcsújának közvetítésével kezdte meg keszthelyi kitelepülését az EWTN Katolikus Televízió. Az itt töltött egy hét során több helyi szentmisét közvetítettek.

Hétfőtől naponta két alkalommal élő műsorral jelentkezik a médium a keszthelyi mólóról, összesen több mint négy órában. A város és a térség vallási, közéleti és kulturális témáit dolgozzák fel. A stáb járt a Festetics-kastélyban, a Balatoni Múzeumban, a keszthelyi és környékbeli templomokban. Bemutatták a Hévízi-tavat, az új egregyi kálváriát és például a Folly arborétumot. A keszthelyi kitelepülés megvalósítását Halász Gábor segítette.  

Pálfalviné Ősze Judit, az EWTN Médiamissziós Iroda igazgatója:  „Igyekeztünk nézőinknek összeszedni azokat a változatos helyszíneket, amit itt Keszthelyen be lehet, de nagyon sok vendég is jött hozzánk innen a városból és környékéről is. Azt gondolom, hogy nézőink is megismerkedhettek azokkal az emberekkel, azokkal a történésekkel, amik itt a keszthelyieket foglalkoztatják, nem csak nyáron, hanem egész évben.”

Az EWTN egyik vendége volt Karácsonyné Kiss Enikő, a hévízi Szent Lukács Idősek Otthona vezetője. A Veszprémi Érsekség fenntartásában működő intézmény bemutatkozási lehetőséget kapott, de a lakóik is örömmel fogadták a keszthelyi kitelepülést.

 „Az intézményünk ellátottjait érinti, akik az által, hogy a Katolikus TV itt a helyszínen van, sokkal több lehetőséget kaptak a hitéletnek a gyakorlására, hisz az adások nézésével még több információt tudtak szerezni a környék vallásos életéről és embereiről, akik ebben a szférában dolgoznak.”

Az EWTN Katolikus Televíziót 1981-ben alapította Angelica anya az Egyesült Államokban. A komolyabb szaktudás és a pénz hiánya sem akadályozta meg abban, hogy saját televízióban hirdesse az evangéliumot. Az EWTN egész világra kiterjedő TV csatornái több nyelven, napi 24 órában, a hét minden napján több mint 400 millió háztartásban érhetőek el 190 országban.Magyarországon a Bonum TV 2017-ben csatlakozott az EWTN családjába. A médium adományokból működik. Az EWTN Katolikus Világhálózat műsorai a világhálón is elérhetőek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár