+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Együtt a bűncselekmények ellen
2022. július 19. kedd 15:16 - Keszthely
Együtt a bűncselekmények ellen
Összevont ellenőrzést tartott a rendőrség és társszervezetei. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság keretében a szórakozóhelyeket látogatták meg az egyenruhások. A statisztikák azt mutatják, Keszthelyen és környékén kevés szabálytalanságot találnak a szervek.

Keszthely egyik legnépszerűbb nyári szórakozóhelyén is megjelentek az egyenruhások. A rendőrök elmondták, ugyan az egységnek saját biztonsági szolgálata van, de vannak olyan esetek, amikor nekik kell intézkedni. A razziát végző szervek eligazítás után indultak útnak. A szervezett ellenőrzések fokozzák a biztonságérzetet és sok esetleges bűnelkövetőt rettentenek el. 

„A Keszthelyi Rendőrkapitányságon a katasztrófavédelmi hatóság, mint társszerv, a Család-és gyermekjóléti Szolgálat, mint társszerv, illetve a polgárőrséggel, mint biztonsági vagy stratégiai  partnerünkkel kerül végrehajtásra a fokozott ellenőrzés. A fokozott ellenőrzés keretében a rendőrség és a társszervek az adott szórakozóhelyek közvetlen környezetében, magukon a szórakozóhelyeken hajtanak végre komplex ellenőrzéseket.” - tájékoztatott Dákai Gergő, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság fokozott figyelmet fordít a bűncselekmények megelőzésére a nyári szezonban. A Balatonnál tapasztalható jelentős turizmus vonzó lehet a bűnözők számára, ugyanakkor Keszthelyen és környékén kiváló a közbiztonság. Ehhez hozzájárulnak a polgárőrök is, akik rendszeresen jelen vannak rendezvényeken és a települések különböző pontjain.

„A polgárőrségnek az elsődleges feladata maga a bűnmegelőzés. Mint a rendőrség stratégiai partnere, úgy érezzük, hogy itt kell lennünk, kell segítenünk abban, hogy itt a rendet fenn lehessen tartani az itt lakóknak a biztonsága érdekében. A másik pedig, én úgy gondolom, hogy nem mindegy, hogy az ide érkező vendégek mit gondolnak vagy mit látnak, hogy mennyire biztonságos egy város vagy akár egy település.” - tette hozzá Urbán Zoltán, az Alsópáhoki Polgárőr Egyesület elnöke.

A rendvédelmi szervek nem csak Keszthelyen, hanem a környékbeli településeken is ellenőriztek. A razzia szombaton 23 órától vasárnap reggel 6-ig tartott.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus