Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A strandtörölköző nem széf!
2022. júl. 18. hétfő | Keszthely, Vonyarcvashegy
A strandtörölköző nem széf!
A strandtörölköző nem széf! Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség. A fürdőhelyek többségén lehet bérelni értékmegőrzőt, mégis sokan hagyják letakarva mobiltelefonjukat, pénztárcájukat, kulcsaikat. Az egyenruhások figyelmeztetnek, a magukra hagyott táskákkal és egyéb értékekkel észrevétlenül tudják elhagyni a strand területét a tolvajok. A legjobb, amit tehetünk, az a megelőzés.

A kánikulában gyorsan megtelnek a strandok. A késő délelőtti órákban sokszor már nehéz szabad helyet találni, ahova letelepedhetnek a fürdőzők. A kiválasztott helyeket van, hogy egy visszahajtott törölköző jelzi, amelyek a strandolók ruháit, táskáit fedik. Az értékek így védtelenek, mégis sokan bíznak meg a többi a látogatóban.

„Én teljesen biztonságosnak érzem és teljesen megbízhatónak. Tehát ez az értékmegőrzés számomra még így nem merült fel annak ellenére is, hogy néha tényleg egymásba járunk és olyan sűrű, telített a strand, hogy lehet, hogy megkívánná ezt a módszert is.” - osztotta meg Vajda József.

A legtöbb fürdőhelyen lehet értékmegőrzőt bérelni. Ez azok körében is népszerű, akik nem nagy társasággal érkeznek, hogy könnyebben vigyázzanak egymás holmijára. A vonyarcvashegyi strandon tavaly óta üzemel már a karszalaggal nyitható, modern értékmegőrző szekrény. 

„A vendégeink körében nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett Cuccmegőrző, ami két helyen is található a strandunkon. Azonkívül zárt szekrényeket bérelhetnek, amikbe el tudják helyezni az értékeiket a vendégeink.” - mondta el Simonné Nemes Ibolya strandgondnok.

A rendőrség minden évben felhívja a figyelmet, hogy a strandtörölköző nem széf. Az alkalmi tolvajoknak kiváló lehetőséget nyújtanak ezek a kupacok, hiszen észrevétlenül emelhetik el a holminkat. Az egyenruhások azt javasolják, inkább használjuk az értékmegőrzőket a biztonság érdekében. Hasznos tanács az is, hogy ne vigyünk magukkal nagyobb összeget érő tárgyakat a strandra.

„A legjobb dolog a megelőzés. Tehát, hogyha autóval érkezünk a strandra, akkor próbáljunk meg az utastérben nem hagyni értékeket, táskákat. Ezt tegyünk el a csomagtartóba, hogy ne legyen látható senki számára, hogy az autóban érték maradt esetleg, Azzal is tudunk segíteni, hogyha többen érkezünk a strandra, akkor felváltva őrizzük az értékeinket. Tehát ne hagyjuk magukra a hozott értéket és azzal is meg tudjuk könnyíteni az életünket, hogyha nem túl feltűnő és nem túl drága holmikat hozunk a strandra.” - figyelmeztet Sváb Erika kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A rendőrök tapasztalata az, hogy a tolvajok nem minden esetben figyelik, hogy milyen tárgyakat emelnek el. Eltűnhetnek strandpapucsok, napszemüvegek és a ruháink is a pénztárcák, autókulcsok és elektronikai eszközök mellett.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló strandminősítés eredményeiről számoltak be a zalai Balaton-part településeinek polgármesterei.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.