+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A strandtörölköző nem széf!
2022. július 18. hétfő 08:59 - Keszthely, Vonyarcvashegy
A strandtörölköző nem széf!
A strandtörölköző nem széf! Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség. A fürdőhelyek többségén lehet bérelni értékmegőrzőt, mégis sokan hagyják letakarva mobiltelefonjukat, pénztárcájukat, kulcsaikat. Az egyenruhások figyelmeztetnek, a magukra hagyott táskákkal és egyéb értékekkel észrevétlenül tudják elhagyni a strand területét a tolvajok. A legjobb, amit tehetünk, az a megelőzés.

A kánikulában gyorsan megtelnek a strandok. A késő délelőtti órákban sokszor már nehéz szabad helyet találni, ahova letelepedhetnek a fürdőzők. A kiválasztott helyeket van, hogy egy visszahajtott törölköző jelzi, amelyek a strandolók ruháit, táskáit fedik. Az értékek így védtelenek, mégis sokan bíznak meg a többi a látogatóban.

„Én teljesen biztonságosnak érzem és teljesen megbízhatónak. Tehát ez az értékmegőrzés számomra még így nem merült fel annak ellenére is, hogy néha tényleg egymásba járunk és olyan sűrű, telített a strand, hogy lehet, hogy megkívánná ezt a módszert is.” - osztotta meg Vajda József.

A legtöbb fürdőhelyen lehet értékmegőrzőt bérelni. Ez azok körében is népszerű, akik nem nagy társasággal érkeznek, hogy könnyebben vigyázzanak egymás holmijára. A vonyarcvashegyi strandon tavaly óta üzemel már a karszalaggal nyitható, modern értékmegőrző szekrény. 

„A vendégeink körében nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett Cuccmegőrző, ami két helyen is található a strandunkon. Azonkívül zárt szekrényeket bérelhetnek, amikbe el tudják helyezni az értékeiket a vendégeink.” - mondta el Simonné Nemes Ibolya strandgondnok.

A rendőrség minden évben felhívja a figyelmet, hogy a strandtörölköző nem széf. Az alkalmi tolvajoknak kiváló lehetőséget nyújtanak ezek a kupacok, hiszen észrevétlenül emelhetik el a holminkat. Az egyenruhások azt javasolják, inkább használjuk az értékmegőrzőket a biztonság érdekében. Hasznos tanács az is, hogy ne vigyünk magukkal nagyobb összeget érő tárgyakat a strandra.

„A legjobb dolog a megelőzés. Tehát, hogyha autóval érkezünk a strandra, akkor próbáljunk meg az utastérben nem hagyni értékeket, táskákat. Ezt tegyünk el a csomagtartóba, hogy ne legyen látható senki számára, hogy az autóban érték maradt esetleg, Azzal is tudunk segíteni, hogyha többen érkezünk a strandra, akkor felváltva őrizzük az értékeinket. Tehát ne hagyjuk magukra a hozott értéket és azzal is meg tudjuk könnyíteni az életünket, hogyha nem túl feltűnő és nem túl drága holmikat hozunk a strandra.” - figyelmeztet Sváb Erika kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

A rendőrök tapasztalata az, hogy a tolvajok nem minden esetben figyelik, hogy milyen tárgyakat emelnek el. Eltűnhetnek strandpapucsok, napszemüvegek és a ruháink is a pénztárcák, autókulcsok és elektronikai eszközök mellett.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus