+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Múzeumi körkép
2022. július 12. kedd 15:06 - Keszthely
Múzeumi körkép
Több tízezren látogatják a nyári szezonban a keszthelyi múzeumokat. A turistákat és helyieket igazi attrakciókkal csalogatják a méltán népszerű helyekre. A Festetics-kastély nem csak hazánk egyik leglátogatottabb kastélya, és városunk egyik jelképe, de a nyári hónapokban a kultúra fellegvára is.

A Festetics-kastélyhoz tartozó múzeumban modellvasút kiállítást csodálhatnak meg kicsik és nagyok egyaránt. Korra, nemre való tekintet nélkül, mindenki kedveli a hatalmas terepasztalt, a rajta cikázó vonatokat.

„Mozdonyvezető voltam, egy éve vagyok nyugdíjas, és már régóta készültünk ide, most az unokával eljöttünk.” - árulta el Ruzsics Róbert.

Emelkedik a látogatószám a Helikon Kastélymúzeum kiállításain, a 9 %-os növekedés a színes programpalettának köszönhető. Korhű környezetben magas színvonalú és sokszínű rendezvények várják az odaérkezőket. 2022-ben fesztiválokat, színházi előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat kínálnak a látogatóknak. A Balatoni Múzeum szintén a turisták nagy kedvence. A szabaduló-szobától kezdve, az időszaki kiállításokon át, sokféle vonzerővel bír az intézmény. Ott is a rendezvények azok, amik a plusz látogatókat vonzzák a múzeumba.

„Mindegyik program, amiket eddig szerveztünk tavasszal, aztán pedig a nyár eleji „Múzeumok Éjszakája”, mindegyik rekordszámokat döntött. Tehát még a pandémia előtti utolsó éveknél is jóval magasabb számok várhatók. Ugyanez van a múzeumpedagógiai programoknál, táborainknál is ugyanez elmondható.”  - nyilatkozta televíziónknak Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója.

"Látnivalóink a rácsodálkozástól, némi ismeretanyagon keresztül a csüggedésig „roncsolja a Kedves látogatót.”, ezzel a mondattal hirdetik a Nosztalgia Múzeumot. Az intézmény tulajdonosa még hat másik múzeumot is üzemeltet Keszthelyen, például a Babamúzeumot, vagy a Csigaparlamentet. Hogy mi a titka az évi több ezer látogatónak?

„Szeretni kell a múltat, szeretni kell a látogatót. Amikor mondtam is talán egy korábbi riportban, hogy itt mindig múlt van. Itt mindig felidézem a megtörténteket, az idősebb korosztálynak könnyet csalok a szemébe. A Nosztalgia Múzeumban látják a régi tárgyakat, a szép múlt elevenedik.”  - mondta Turi Török Tibor múzeumtulajdonons.

A nyári időszakban az összes múzeumnál több a látogató, mint az esztendő többi részében. Egy-egy esős napon a Helikon Kastélymúzeumban a háromezer főt is meghaladja a vendégek száma.  

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus