+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen is köszöntötték a magyar zeneszerzőt
2017. október 12. csütörtök 18:24 - Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a magyar zeneszerzőt
A Balaton Színházban nagyszabású gálakoncerttel köszöntötték az Erkel-díjas magyar zeneszerzőt, Balázs Árpádot 80. születésnapján. A magas zeneközéleti tisztségeket betöltő művészt a térségben jól ismerik. Számos kórus verseny és a Helikon szakmai zsűrijeként is. Gyermek és felnőtt kórusok mellett a Zalai Balaton–part Ifjúsági Fúvószenekar is köszöntötte a magyar zeneszerzőt.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar  tagjainak játékával vette kezdetét a gálakoncert. Azt az ünnepi fanfárt játszották, melyet a magyar zeneszerző, külön a keszthelyi gálára írt. Az Erkel-díjas .érdemes művészt aki jó kapcsolatot ápol a térség általános iskoláival,művészeti együttesekkel,  a felnőtt kórusokkal és zenekarokkal,  80. születésnapja alkalmából köszöntötték . A fúvósok március óta készültek a komponista tiszteletére rendezett ünnepi koncertre.

Balázs Árpád , aki több mint 50 díjat nyert műveivel   hazai és nemzetközi kompozíciós versenyeken  hét zenés színpadi művet ,három oratóriumot, tizenkét kantátát ,számos zenekari művet és több mint 200 kórusművet írt, ma is alkot. A műveinek hallatán felidéződött a múlt a Balaton Színházban, az egykori kórusélet, az Éneklő Ifjúság.

Balázs Árpád hosszú évek óta támogatja a Keszthelyi Helikonok rendezvényeit. Szakmai munkáját, a várossal való együttműködését Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója köszönte meg .

Péter Károly, Vonyarcashegy polgármestere is köszöntötte a Balázs Árpádot. A neves kortárs zeneszerző, a Zenei Szervezetek Világszövetsége magyar szekciójának vezetője a zenekari és kórus versenyek állandó zsűritagja öt magyar település, köztük Vonyarcvashegy díszpolgára is.

A zene világnapján, október 1-n született zeneszerzőt köszöntő koncerten a kórus és zenekari művek mellett felcsendültek  Balázs Árpád ismert filmzenéi is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus