+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sport, játék és szórakozás a cserkészek táborában
2022. július 6. szerda 18:22 - Keszthely
Sport, játék és szórakozás a cserkészek táborában
Táboroztak a cserkészek. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia volt a főhadiszállás, de a foglalkozások mellett kirándultak is a környéken. A tábort egy pályázatból finanszírozták, amelynek több állomása is lesz még a jövőben. A programon több korosztály együtt vett részt.

Játékra is jutott idő a táborban. A vezetők igyekeztek olyan szabadidős tevékenységeket szervezni, amelyek a sportra és az egészséges életmódra is ráirányítják a figyelmet. A gyerekek tollasoztak, fociztak a plébánia udvarán.

„Én nagyon jól érzem magam. A táborban azért vagyok, mert alapból is cserkész vagyok, és most el tudtunk jönni, mert most megszervezték.” - mondta egy táborozó, Simon Ferenc.

Az elmúlt héten 50 gyerek vett részt a cserkész táborban. Az esemény napközis, reggeltől délutánig szerveztek programokat a fiataloknak. Cél volt a cserkészek közötti jó kapcsolat erősítése, a barátságok elmélyítése is. A gyerekek kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat a táborban.    

„Nekem a strandolások nagyon-nagyon tetszettek, és nagyon sok olyan jó program volt, amiben szórakozás meg mindenféle jó dolog volt. Én nagyon élveztem mindegyiket.” - tette hozzá egy másik táborozó, Bakacsi Hanna.

A cserkészek táborát a Városi Civil Alap támogatta. A projekt elsősorban a fiatalok egészségtudatosságra nevelését célozza. Ennek keretében szerveztek olyan programokat és kirándulásokat, amelyek megmutatják a fiataloknak, hogy hogyan lehet a szabadidőt hasznosan eltölteni. A tábor az első állomása egy 5 részes programsorozatnak, amely 2023 nyár végéig tart.

„Lesz majd egy nagyobb lélegzetvételű városi rendezvényünk, ahol reméljük, hogy minél több családot és még több fiatalt be tudunk vonni. Lesz majd a saját vezetőségünknek egy továbbképzése. Lesz ebben egy kiállítás is, valamint egy városismereti tájfutó versenysorozat a gyerekeknek, és a végén egy nagy, sportos jamboree, találkozó majd a jövő nyáron, ez fogja lezárni az eseménysorozatot.” - tájékoztatott a táborvezető, Szekér-Bangó Orsolya.

A fiataloknak minden nap szerveztek kirándulásokat. Voltak kalandparkban, de meglátogatták a Kányavári szigetet is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár