+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Polgárőrök is segítenek a rendőrségnek
2022. július 5. kedd 16:15 - Keszthely
Polgárőrök is segítenek a rendőrségnek
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartja fenn a közbiztonságot a rendőrség a balatoni településeken. Munkájukat több szervezet is segíti, köztük az egyik legnagyobb civil szervezet, a polgárőrség.

Állandó a rendőrség jelenléte a Balatonnál, amely önmagában is visszatartó erő, a bűnözők ilyenkor visszavonulót fújnak. Folyamatosan járőröznek a szolgálatos rendőrök, igazoltatnak, figyelnek, tájékoztatják a turistákat a rájuk leselkedő veszélyekről.

„A nyári szezon, a turisztikai idény az Zala megyében különösen fontos, egyrészt a Balaton-part miatt, másrészt a rengeteg turistát odacsalogató látványosság és a külföldi utazások miatt is. Ezek a megnövekedett feladatok, egy fokozott és megfontolt felkészülést igényelnek, nemcsak a rendőrség részéről, hanem a partnerek részéről is.” - mondta el dr. Vereckei Csaba Iván megyei főkapitány.

A rendőrség felkészült a nyárra. Az egész idegenforgalmi szezonban, az egész Balaton területén a szükséges rendőri létszám rendelkezésre áll.

„A covid időszakában mi is hiányoltuk az önfeledten szórakozó, nyaraló embereket. Bármennyire érdekes is, mert ez nekünk többletmunkát jelent. De azt gondolom, hogy nekünk ezt a többletmunkát meg kell tudni oldani, és meg is oldjuk, mert egyrészt a Balatont körülölelő megyéken belüli szolgálatszervezéssel és szükség szerinti átcsoportosítással, és a készenléti rendőrség erejének az átcsoportosításával.” - jelentette ki dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány.

A közbiztonság védelme és a bűnözés megelőzésében a polgárőrség is szerepet játszik. A rendőrséggel folytatott társadalmi összefogásnak a közelmúltban tagja lett a Magyar Honvédség is. A Balaton-parti polgárőr egyesületek a magyar-tenger közbiztonságát próbálják megőrizni.  

„Ezt csak úgy tudják megtenni, hogyha emelik közterületi szolgálati órák számát. Többet kell, hogy járőrözzenek a balatoni polgárőrök. Másrészt pedig nagyon szeretnénk, hogyha a balatoni strandokon, főleg a szabadstrandokon olyan polgárőrpontokat, eligazító helyiségeket, kvázi ügyeleteket hoznának létre, ahol népszerűsítjük a polgárőrséget.” - nyilatkozta dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

A szakemberek szerint ez a társadalmi összefogás meghozza a gyümölcsét, évről évre kevesebb a bűneset a balatoni régióban. A profik munkáját a felelős állampolgári magatartás is segíti.

Tóth András - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár