+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A keszthelyieknek továbbra is járnak a kedvezmények
2022. július 1. péntek 17:05 - Keszthely
A keszthelyieknek továbbra is járnak a kedvezmények
Továbbra is járnak a keszthelyieknek a kedvezmények. A strandbelépők és a parkolás díját a városban is meg kellett emelni a Covid utóhatása miatt, de a helyiek érdekeit nézve több engedmény is igénybe vehető. Ezekről a csütörtöki testületi-ülésen döntöttek.

Június 11-én nyílt meg a keszthelyi Városi Strand idén. Ebben az évben is várja a strandolókat az 1800 négyzetméter területű vízi élménypark. A napozó stég is sokaknak kínál kikapcsolódási lehetőséget. A pandémia utáni gazdasági válság az egész országot érinti. A legtöbb vízparti város kénytelen volt emelni a strandbelépők árát. A keszthelyieknek azonban sok engedmény jár.

„Nagyon keveset próbáltunk emelni ezen. A Városüzemeltető Kft. költségei nőttek mindenféle szolgáltatásban. A keszthelyieket ezek után is előtérbe helyezzük. A Városi Strandra egy éves bérlet 4500 forint, amelyért korlátlanul lehet látogatni. A Libás Strandra 1100 forint, a Helikon Strand pedig a továbbiakban is ugyanúgy ingyenes. Ott egy regisztráció lesz, amely regisztrációs díjat az önkormányzat vállalja át a lakók helyett.” - ismertette Vozár Péterné alpolgármester.

A csütörtöki testületi ülésen tárgyalták Dékány Péter képviselő javaslatát, miszerint a Városi Strand hátsó parkolója legyen fizetős. Ezt környezetvédelmi szempontból ajánlotta. A testület azonban nem fogadta el az indítványt. A döntést azzal indokolták, hogy szükség van a helyi lakosoknak egy ingyenes strandi parkolóra. A belvárosban is változnak a díjak, a keszthelyieknek itt is lesz kedvezmény.

„A vészhelyzet miatt, az most múlt el, ezért így most nyár közepén kellett ezt megoldanunk. De tovább vittük az elveket, sőt még új elemekkel is kifejezetten azt szolgáljuk, hogy a helyi lakosok érdekeit figyelembe vegyük. Sajnos azt meg kell mondani, hogy bizonyos díjemelésre szükség van, hisz a költségek itt is emelkednek, de ezt elsősorban a turistákra vonatkoztatjuk. A helyi lakosoknak továbbra is kedvezményes bérletrendszerük lesz.” - emelte ki Manninger Jenő polgármester.

Emellett a Hello Keszthely applikáción keresztül már igénybe lehet venni az 1 órás ingyenes parkolást többek között a belvárosban, a piacnál, az orvosi rendelőnél és a postánál is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus