+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 35 éves a Helikon Kórus
2022. június 29. szerda 18:17 - Keszthely
35 éves a Helikon Kórus
Alapításának helyszínén, a Festetics-kastélyban adtak a 35 éves fennállás alkalomból hangversenyt a Helikon Kórus tagjai. A kóristák legérdekesebb és legkedvesebb zeneműveiből állították össze műsorukat. Az elmúlt három és fél évtized szakmnai elismerései mellett a neves muzsikusokkal folytatott közös munkára is büszkék a kórustagok.

Ránki György Kossuth-díjas zeneszerző és Karai József is írt zeneművet a Helikon Kórusnak. Ezeket természetesen elő is adta a jubiláló együttes. A hangversenyen magyar népdalfeldolgozások, modern művek és kortárs szerzők darabjai is felcsendültek.

„A lányunk énekel a kórusban, körülbelül 30 éve és mi minden koncertjükön részt veszünk. – Örömet okoz nekünk, hogy látjuk a lányunkat” - nyilatkozta férhjével az oldalán Rigó Jánosné. 

A kórus számos elismerésben részesült az elmúlt 35 évben: bekerültek a keszthelyi értéktárba, Pro Cultura díjat kaptak, szakmai minősítéseket szereztek, de a közönség szeretete volt a legértékesebb számukra. Tíz alapító tag ma is a kórusban énekel. 

„87-ben Évával kollégák voltunk egy alsópáhoki iskolában, ő akkor kapta a felkérést, még a Czoma igazgató úrtól, hogy lenne itt egy kórus és mivel én főiskolás koromban, meg gimnáziumban sokat énekeltem kórusban, volt ilyen múltam, örömmel jöttem a meghívásra” - mondta Komárominé Kiss Katalin. 

A kórus alapítója Kendeh Gusztávné. Sok nehézséggel, de megannyi élménnyel és örömmel telt az a 35 év, amit a Helikon kórus élén töltött. A karnagy szakmai és a közösségi munkája is elismerésre méltó. 

Kendeh Gusztávné: „Én tőlem már többször kérdezték, hogy mivel tudod összetartani a kórust? Nyilván szép művekkel, muzsikával, zenével, a kórustagok iránti szeretettel, bizonyos fegyelemmel, koncertlehetőségekkel, utazási lehetőségekkel, közös programokkal.”

Kendeh Gusztávné 35 év után leköszön a kórus éléről. Az együttesben éneklő Haga Kálmán veszi át a vezetői tisztséget tőle. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár