+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordot döntött az idei Múzeumok éjszakája Keszthelyen
2022. június 27. hétfő 16:20 - Keszthely
Rekordot döntött az idei Múzeumok éjszakája Keszthelyen
Ezrek keresték fel a város kiállítótereit a Múzeumok éjszakáján. Koncertekkel, időszaki kiállításokkal és tűzgyújtással várták a látogatókat. Hazánk legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye most ünnepelte 20 éves fennállását.

A népmesék birodalmába kalauzolta el látogatóit a Balatoni Múzeum. Az “Igaz vót ám! – Egy vállusi summás asszony mesevilága” című tárlat a múzeumok éjszakáján nyitotta meg kapuit.

„Mindent tüzetesen átnézünk és nagyon tetszik ez a summás kiállítás, a régi néprajzi hagyományok, meg napszámos életről szóló kiállítás” - nyilatkozta a tárlat megtekintése közben Katona Tamás. 

Mesemondás, kézműves foglalkozás, filmvetítés és táncház is társult a kiállításhoz. Keszthelyi és környékbeli népművészek tárgyai is színesítik az időszaki tárlatot. 

Ress Hajnalka, Vastag Csaba és a 60 éves fennállást itt ünneplő Magyar Honvédség Központi Zenekara lépett fel a Festetics-kastély parkjában. Több ezer ember követte a színvonalas koncertet.

Vastag Csaba énekes: „Nagyon remélem, hogy még találkozunk itt, ezen a helyszínen is, mert annyira megtetszett a kert – ha lehet ezt kertnek nevezni – hogy lehet, hogy egy saját szervezésű koncertet is fogok majd csinálni valamikor a közeljövőben. Az nem biztos hogy múzeumok éjszakája lesz, lehet hogy egy sima, fakultatív esemény, de oda is várunk majd mindenkit szeretettel.”

Összesen 15 keszthelyi helyszínen várták a közönséget. A Kályhák házában grafikai kiállítás nyílt, a Nosztalgia Látványtár és Giccsmúzeumban Útitárs címmel mutattak be kiállítást bőröndökkel és különleges táskákkal. 

Csordás Anikó: „Mindig új dolgokat fedezünk fel a városban, úgyhogy nagyon nagy szerelmünk Keszthely.”

A 225 éves Georgikonra is várták a látogatókat. Európa első mezőgazdasági felsőfokú tanintézetét is bemutatták, de egy keszthelyi praxi, id. Csepinszky Béla karikatúráiból is kiállítást rendeztek. 

„Amelyek az első világháború idején születtek, részben a fronton, részben a hadifogsága idején. Ennek a korszaknak a különböző alkotásai azok,a miket szintén megtekinthet az érdeklődő” - tudtuk meg Poór Judit oktatási campus-főigazgató helyettestől. 

Csider Sándor tűzről írt verseit zenésítette meg és adta elő a költővel a Tányéros házaspár a Majormúzeumban. A nyári napforduló ünnepén gyújtott tűznek régi hagyománya van, Szent Iván tüzének nevezték ezeket a máglyákat.

Kondor János: „Kislányunk, Sára kitalálta, hogy ha már múzeumok éjszakája, akkor használjuk ki a lehetőséget és menjünk el valamerre. Mivel én tapolcai származású vagyok, lenn avgyunk szüleimnél, ezért gondoltuk, a legjobb hely Keszthely erre. Elég sok látványosság van, sok múzeum, sok program.” 

Az idei múzeumok éjszakája minden korábbi év látogatottságát felülmúlta, 6200-an váltottak belépőjegyet és fedezték fel a keszthelyi múzeumok sokszínű kínálatát. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár