+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Előkészítették és lepecsételték a szavazóköröket
2022. június 24. péntek 15:44 - Keszthely
Előkészítették és lepecsételték a szavazóköröket
Vasárnap polgármestert választ Keszthely, Kertvárosban pedig képviselőjelöltre is lehet voksolni. A Polgármesteri Hivatal és a VÜZ Kft. munkatársai pénteken rendezték be a szavazóköröket, hogy vasárnapra minden készen álljon az állampolgárok fogadására. A névjegyzéket délután 4 órakor zárták le.

Urnákat, mozgóurnákat pakolnak a Polgármesteri Hivatalban. A jegyzőkönyvvezetők segítségével már pénteken berendezik a keszthelyi szavazóköröket. Június 26-án időközi választást tartanak Keszthelyen. Nem csak polgármestert, hanem Kertvárosban és Kiskeszthelyen képviselőt is választanak az állampolgárok. A szavazókörök a megszokott módon, reggel 6-tól este 7 óráig tartanak nyitva.

„A zárást követően a kollégák összeszámolják a szavazatokat. A szavazatszámlálás eredménye a valasztas.hu oldalán is rögtön elérhető lesz, hiszen a kollégák, ahogy megvannak az adatok, azokat a Nemzeti Választási Rendszer informatikai oldalán feltöltik. Az eredmények várhatóan olyan 8 óra-fél 9 körül én már azt gondolom, hogy elérhetőek, ismerhetőek lesznek. Ahogy megvannak ezek az eredmények, ezt követően a Helyi Választási Bizottság ülésére kerül majd sor.” - tájékoztatott Dr. Gábor Hajnalka jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A szavazófülkék felállításában a VÜZ Kft. segít. A helyiségek berendezése után a rendőrséggel közösen lezárják azokat. A szavazólapokat vasárnap reggel veszik át a bizottságok elnökei, ezt követően nyitják ki a szavazóhelyiségeket. Fontos tudni, hogy a veszélyhelyzet alatt, tehát 2020. március 11-e után lejárt okmányokkal is lehet szavazni. Az időközi választáson átjelentkezni nem lehet, így aki elutazik, az nem tud részt venni a voksoláson. A mozgóurna iránti kérelmeket június 26-án déli 12 óráig lehet benyújtani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus