+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Választás: ellenőrizni kell az okmányokat!
2022. június 23. csütörtök 15:01 - Keszthely
Választás: ellenőrizni kell az okmányokat!
Ellenőrizni kell az okmányokat a választás előtt! A vasárnapi időközi voksoláson a veszélyhelyzet előtt lejárt személyazonosítókkal nem lehet szavazni. A Kormányablakok vasárnap is nyitva tartanak. Június 26-án polgármestert és önkormányzati képviselőt választanak Keszthelyen.

A szavazatszámláló bizottságok új tagjai tettek esküt. 17 szavazókör 89 delegáltja dolgozik vasárnap a választás sikeres lebonyolításáért. Az elnökök, alelnökök, jegyzőkönyvezetők és tagok felkészítését a Helyi Választási Iroda végzi. Jelentősebb számban kellett póttagokat behívni az időközi választásra.

A keszthelyi lakcímmel rendelkező választópolgárok június 26-án reggel 6 órától este 19 óráig szavazhatnak. A voksoláshoz igazolni kell a személyazonosságot.

Dr. Gábor Hajnalka, a Helyi Választási Iroda vezetője: „A veszélyhelyzet szempontjából még sokan rendelkezhetnek esetleg veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányokkal. Természetesen ezek még most is érvényesek, ezekkel fognak tudni szavazni. Azonban ha esetleg valakinek egy korábban ljárt okmánya van és nincsen semmei mása, például egy útlevele, akkor vasárnap még nyitva vannak az okmányirodák 8 és 14 óra között, ugyan nem a választáshoz kapcsolódó ügyelet miatt, de ha bárkinek esetleg ilyen gondja van, akkor be fog tudni menni az okmányirodába vasárnap.”

Mozgóurnát még a választás napján is lehet igényelni, egészen 12 óráig. Ez esetben a választópolgárhoz tartozó szavazókör bizottságánál kell benyújtani a kérelmet. A Kiskeszthely-Kertváros körzetben dr. Ifi Ferenc halála miatt üresedett meg a képviselői poszt, polgármestert pedig Nagy Bálint országgyűlési képviselői mandátuma miatt kell választani.A városvezetői posztért egyedül Manninger Jenő, a Fidesz-KDNP jelöltje indul. A 8-as választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje Bánhegyi Renáta, Kovács Viktória pedig a DK színeiben indul.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus