+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1800-as motorosok találkoztak
2022. június 22. szerda 15:26 - Balatongyörök
1800-as motorosok találkoztak
Magyarország ad otthont idén a nemzetközi 1800-as motoros találkozónak. A sárvári székhelyű rendezvény szervezői a Balaton-partot is megmutatták hazai és külföldi társaiknak. A balatongyöröki Szépkilátó parkolójában a környékbeli magyar gyártmányú járgányokat is megcsodálhatták.

Több mint 120 járművet csodálhattak meg az érdeklődők Balatongyörökön. A motorosok 11 különböző országból érkeztek az európai találkozóra. Hetedik alkalommal rendezték meg az összejövetelt. Minden évben más ország a házigazdája az eseménynek. A motoros találkozó egyedisége, hogy csak 1800 köbcentis Suzuki járművekkel érkeztek rá, a klubokba ugyanis csak ezekkel lehet belépni.

„Mindenképpen inkább azt mondanám, hogy az ideája ennek a találkozónak az az lenne, hogy megismertessük a külföldi motoros testvérklubjainkkal az adott országnak, jelen esetben Magyarországnak a tájait, tájegységeit, annak szépségét, gasztronómiáját. Kicsit lássanak bele az ország szépségébe. Rengeteg olyan ember van, aki most jár először Magyarországon.” - osztotta meg Illés Béla az M-1800 Riders Motoros Baráti Kör elnöke.

A szervezők különlegességgel is készültek a balatoni találkozóra. A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesületét kérték meg, hogy magyar gyártmányú vasparipáikat mutassák meg.

„A keszthelyi rozsdás barátaink megkértek, hogy magyar motorkerékpárokból egy röpke kiállítást tartsunk, hogy itt a nemzetközi csapat megszemlélje a magyar ipar régmúlt gyártott termékeit. Harminc darab veteránmotorral jöttünk meg. Nagyrészt magyar gyártmány. Van itt egy Csepel, Danuvia és nagyrészt a Pannónia, ami a ’60-as, ’70-es éveknek volt sztármotorkerékpárja Magyarországon.” - ismertette Mohos Csaba az egyesület elnöke.

A régi motoros csodák sokak kedvencei. Olyan is akad, hogy a családban öröklődik ezek szeretete. A találkozóra a Kovács család három generációja is érkezett.

„Ebbe nagyon bele lettem nevelve. A Papával kezdődött minden és utána Apáékkal folytatódott és az egész család motorozik. Ami egy nagyon nagy élmény, főleg egy ekkora csapattal motorozni.” - mondta el Kovács Boglárka.

A család minden tagjának külön járgánya van. Közel harminc éve foglalkoznak motorokkal. Bár mindig találnak egy-egy újabb járművet, amit felújítanak, de a kiállításra a régi kedvencekkel érkeztek.

„Mi egy Danuviaval jöttünk, azt hozta a Bogi, az egy 1965-ös évjáratú motor, neki még arra van jogosítványa. A Papával meg a két Pannóniával. Azok egy kicsit nagyobbak és a Bogi a felvezető motorosunk.” - tette hozzá Kovács Zoltán.

Az 1800-as motorosok a balatongyöröki pihenő végén közösen indultak tovább. A rozsdamarók is együtt hagyták el a helyszínt. A találkozó célja a közösségépítés mellett a kikapcsolódás is volt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár