+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 650 sportoló vett részt a Keszthely Triathlon 2 napján
2022. június 20. hétfő 15:45 - Keszthely
650 sportoló vett részt a Keszthely Triathlon 2 napján
450-en álltak rajthoz vasárnap a Keszthely Triathlonon. A versenyzők 1,9 kilométeres úszással kezdték a napot, majd 90 kilométert tekertek és egy félmaratonnal zárták a versenyt. A leggyorsabb triatlonista kevesebb mint 4 óra alatt futott be a Balaton-parton felállított célba.

Reggel 8 óra 10 perckor rajtoltak el a triatlonisták. A sportolók a 24 fokos Balatonban teljesítették az 1,9 kilométeres távot. A parton egész csapatok szurkoltak a sportolóknak.

„Mi vagyunk a Csörtető Kanok, rendszerint együtt futunk. Az egyik legjobb barátunk részt vesz ezen a versenyen, és neki jöttünk szurkolni.” - mondta egy szurkoló, Ferenczi Imre.

Az úszás után a depóba szaladtak a versenyzők. A Hullám és a Balaton Szálló között nyeregbe is pattanhattak. A triatlonisták egészen Zalaszentgrótig tekertek félpályás vagy teljes útlezárás mellett.

A bringázás után még egy félmaratont kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A sportolók az Erzsébet királyné útján érkeztek meg a Fő térre, ahol frissítőpont várta őket. Végigfutottak a sétálóutcán, majd megérkeztek a Festetics-kastély parkjában. Öt kör teljesítése után futhattak át a Balaton-parton felállított csillagkapun.

„Elég meleg volt a pálya, de a szervezés nagyon jó volt, mint mindig. Örülök, hogy idén is megszervezték a Keszthely Triathlon versenyt.” - tájékoztatott Berekméri Levente, az FTC sportolója, a Keszthelyi Triathlon második helyezettje.

Bár a mezőny többsége férfi volt, nők is rajthoz álltak. A versenyt a győri triatlonista, Weinhardt Anna nyerte, aki 4 óra 38 perc alatt teljesítette a távot.  

„Jól elfáradtam, iszonyatosan meleg volt, és nagyon nagy szél volt a bringán, úgyhogy nehezebb verseny volt, mint tavaly.” - mondta a Győri Triatlon Sport Egyesület sportolója.

Az országos középtávú bajnokságra idén 450 versenyző érkezett Keszthelyre. A megmérettetésre nem csak itthonról, hanem külföldről is jöttek hárompróbások.  

„Keszthelyt azért választottuk, ide egy nagy nemzetközi versenyt szerettünk volna csinálni, amiről nem is tettünk le még. Közel van Ausztria, van repülőtér a közelben, Balaton, Magyarország legnagyobb tava, tehát ennek sok oka van. Meg ezek az utak, amik itt vannak, ezek tökéletesek arra, hogy kerékpározzanak rajta az emberek.” - emelte ki Viczián Gábor, a Keszthelyi Triathlon főszervezője.

A Keszthely Triathlon két napján mintegy 650 versenyző állt rajthoz. A pálya széléről csapat- és családtagok, barátok szurkoltak a sportolóknak.    

Regman Karola - Keszthelyi TV           

          

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus