Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A kutyás turizmus fejlődését is segíti a Keszthelyi Kutyás Strand
2022. jún. 20. hétfő | Keszthely
A kutyás turizmus fejlődését is segíti a Keszthelyi Kutyás Strand
Strandolhatnak a kutyák is! Megnyitotta az idei nyári szezont a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A fürdőhely a kezdetek óta nagyon kedvelt, a látogatók körében egyre népszerűbb. A hétvégén is a keszthelyiek mellett a régióból és távolabbról is érkeztek gazdik négylábú kedvenceikkel.

Labdázás, frizbizés, csobbanás. Így strandolnak a kutyák Keszthelyen. A Kutyás Park és Piknikkert nem csak a városban élőknél kedvelt. A nyaralótulajdonosok is szívesen keresik fel a fürdőhelyet.

"Gyönyörű! Korábban is volt kutyám, 10 éve nyaralok itt és nem tudtam vele eddig hova menni. De most megtaláltam az interneten ezt a csodálatos helyet.” - osztotta meg Ágota Littasy.

A kisebb ebektől kezdve a nagyobbakig minden fajta kedveli a vizet és a füves területet.  

„Azért szerettünk volna idejönni, mert nagyon kevés olyan hely van, ahol a kutyák és emberek egyaránt tudnak fürödni. És szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen strand, ahol kis Yokika is tud fürödni.” - mondta el Vaski Réka Anna.

Sokan azért szeretik a helyet, mert az egész család együtt pihenhet a bekerített területen.

„Valóban nagyon ritka az ilyen hely, tehát általában ha van is kutyás strand, akkor az emberi strand kicsit külön van választva és ott nem lehet együtt lenni a kutyával. Itt viszont teljesen szabadon. És ez egy óriási élmény mind az embernek, mind a kutyának.” - emelte ki Vaski Viktória.

Barátok is szívesen látogatják kedvenceikkel a strandot. A kikapcsolódásért messzebbről is utaznak ide.

„Nagyon-nagyon jó itt, kedvesek az emberek, kutyusok, minden nagyon szép és jó." - fogalmazta meg Farkas Ilona. "És minden elfogadható én úgy érzem, hogy kompatibilisek az emberek. Mindenki szereti a kutyákat. Kevés problémával találkoztunk, ha meg találkoztunk, akkor azt gyorsan meg is oldották az emberek maguk között és az állatok is.” - tette hozzá Mészárosné Gödri Noémi.

A fürdőhelyen folyamatosan fejlesztenek. A 2021-es szezonra elkülönítő szektort építettek a félősebb vagy kevésbé szocializált ebeknek. Nőtt a piknikkert befogadóképessége és több játékelemmel bővült az agility pálya. Erre az évre is folytatódott a munka.

„Az a célunk, hogy a kutyások igényeit minél jobban ki tudjuk elégíteni. Ezért is hoztunk létre még külön részeket, fejlesztettük a parkot, homokkal szórtuk le a partot, szóval azt gondolom, hogy a kutyások jó kedvvel fognak innen távozni.” - ismertette Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

A park nagyban hozzájárul a térség kutyás turizmusának fejlődéséhez. Ezt a látogatók száma is alátámasztja. A cél, hogy Keszthely a balatoni régió egyik központja legyen az ebekkel érkezőknek.

„Ha a számokat nézzük, akkor, az első szezon, ami COVID alatt volt, azt ne felejtsük el, ott már 10ezres látogatottsága volt ennek a helynek. A tavalyi évben, amikor sajnos az év elejére a COVID még mindig rányomta a bélyegét, ott már 18 ezer látogatóról beszélünk. Hogyha ezt a dinamizmust tudjuk folytatni, akkor valóban a legnagyobb kihívások azok lesznek, hogy hogy tudjuk a parkolást  és az ideérkező vendégeknek és a kutyusoknak az elhelyezését megoldani.” - emelte ki Nagy Bálint államtitkár.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben idén is számos programmal készülnek az üzemeltetők. Július 16-án lesz a szokásos Dog Beach fesztivál. A szezonban fajtatalálkozók és más tematikus események is várhatóak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. szep. 14. kedd 13:27 | Keszthely
A Kutyás Park és Piknikkertbe az ország minden pontjáról érkeztek vendégek a jótékonysági programra.
| 2021. júl. 12. hétfő 15:04 | Keszthely
Nagy népszerűségnek örvendett a Dog Becha Fest a Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2021. máj. 17. hétfő 11:04 | Keszthely
A nyitóhétvégén a törzsvendégek mellett új látogatók is érkeztek a helyszínre.
| 2021. jan. 8. péntek 17:01 | Keszthely
A Kutyás Park területén veszélyessé vált és kivágásra ítélt fákat hasznosítják újra.
| 2020. júl. 7. kedd 14:27 | Keszthely
A kutyás park lejáratása miatt sajtótájékoztatón szólította fel a képviselő a szervezetet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.