+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kutyás turizmus fejlődését is segíti a Keszthelyi Kutyás Strand
2022. június 20. hétfő 10:26 - Keszthely
A kutyás turizmus fejlődését is segíti a Keszthelyi Kutyás Strand
Strandolhatnak a kutyák is! Megnyitotta az idei nyári szezont a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A fürdőhely a kezdetek óta nagyon kedvelt, a látogatók körében egyre népszerűbb. A hétvégén is a keszthelyiek mellett a régióból és távolabbról is érkeztek gazdik négylábú kedvenceikkel.

Labdázás, frizbizés, csobbanás. Így strandolnak a kutyák Keszthelyen. A Kutyás Park és Piknikkert nem csak a városban élőknél kedvelt. A nyaralótulajdonosok is szívesen keresik fel a fürdőhelyet.

"Gyönyörű! Korábban is volt kutyám, 10 éve nyaralok itt és nem tudtam vele eddig hova menni. De most megtaláltam az interneten ezt a csodálatos helyet.” - osztotta meg Ágota Littasy.

A kisebb ebektől kezdve a nagyobbakig minden fajta kedveli a vizet és a füves területet.  

„Azért szerettünk volna idejönni, mert nagyon kevés olyan hely van, ahol a kutyák és emberek egyaránt tudnak fürödni. És szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen strand, ahol kis Yokika is tud fürödni.” - mondta el Vaski Réka Anna.

Sokan azért szeretik a helyet, mert az egész család együtt pihenhet a bekerített területen.

„Valóban nagyon ritka az ilyen hely, tehát általában ha van is kutyás strand, akkor az emberi strand kicsit külön van választva és ott nem lehet együtt lenni a kutyával. Itt viszont teljesen szabadon. És ez egy óriási élmény mind az embernek, mind a kutyának.” - emelte ki Vaski Viktória.

Barátok is szívesen látogatják kedvenceikkel a strandot. A kikapcsolódásért messzebbről is utaznak ide.

„Nagyon-nagyon jó itt, kedvesek az emberek, kutyusok, minden nagyon szép és jó." - fogalmazta meg Farkas Ilona. "És minden elfogadható én úgy érzem, hogy kompatibilisek az emberek. Mindenki szereti a kutyákat. Kevés problémával találkoztunk, ha meg találkoztunk, akkor azt gyorsan meg is oldották az emberek maguk között és az állatok is.” - tette hozzá Mészárosné Gödri Noémi.

A fürdőhelyen folyamatosan fejlesztenek. A 2021-es szezonra elkülönítő szektort építettek a félősebb vagy kevésbé szocializált ebeknek. Nőtt a piknikkert befogadóképessége és több játékelemmel bővült az agility pálya. Erre az évre is folytatódott a munka.

„Az a célunk, hogy a kutyások igényeit minél jobban ki tudjuk elégíteni. Ezért is hoztunk létre még külön részeket, fejlesztettük a parkot, homokkal szórtuk le a partot, szóval azt gondolom, hogy a kutyások jó kedvvel fognak innen távozni.” - ismertette Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

A park nagyban hozzájárul a térség kutyás turizmusának fejlődéséhez. Ezt a látogatók száma is alátámasztja. A cél, hogy Keszthely a balatoni régió egyik központja legyen az ebekkel érkezőknek.

„Ha a számokat nézzük, akkor, az első szezon, ami COVID alatt volt, azt ne felejtsük el, ott már 10ezres látogatottsága volt ennek a helynek. A tavalyi évben, amikor sajnos az év elejére a COVID még mindig rányomta a bélyegét, ott már 18 ezer látogatóról beszélünk. Hogyha ezt a dinamizmust tudjuk folytatni, akkor valóban a legnagyobb kihívások azok lesznek, hogy hogy tudjuk a parkolást  és az ideérkező vendégeknek és a kutyusoknak az elhelyezését megoldani.” - emelte ki Nagy Bálint államtitkár.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben idén is számos programmal készülnek az üzemeltetők. Július 16-án lesz a szokásos Dog Beach fesztivál. A szezonban fajtatalálkozók és más tematikus események is várhatóak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus