+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / BalatON: három órás élő adással nyitottuk a vakációt
2022. június 17. péntek 18:45 - Keszthely
BalatON: három órás élő adással nyitottuk a vakációt
Először jelentkezett a Városi Strandról három órás élő adással a Keszthelyi Televízió. A BalatON című műsor ötletgazdája és rendezője Manninger Beáta, a tévé programigazgatója. A délelőtt folyamán vendégünk volt többek között Kautzky Armand, Soltész Rezső és Ihos József is.

Délelőtt 11 órakor elstartolt az élő adás. Először a Dirty Slippers lépett színpadra, akik később nyári terveiket és élményeiket is elmesélték Kalapos Istvánnak. A három órás műsor szervezése már márciusban elkezdődött. Technikai akadályokat kellett leküzdeni és vendégeket kellett szervezni. Itt volt velünk Csapody Balázs gasztroguru, aki a nyári Balaton-parti trendekről is beszélt.

„Én úgy érzem, hogy ez egy nagyon nagy trend lett, ami a világon mindenhol most van, ez a szezonális és regionális alapanyagokból készült ételek. Nagyon fontos most már minden étteremnek, hogy egy séfnek a saját arculata. Ezeket a vendégek elsődlegesen, ezeket az éttermeket, strandbüféket és street food helyeket keresik. Úgyhogy szerintem a magyar gasztronómia nagyon szépen fejlődik.” - mondta az étteremtulajdonos, gasztronómiai szakember.

A három órás élő műsorra gyakorlatilag a stúdiónk nagyobb részét leköltöztettük a Balaton-partra. A helyszínt Keszthely önkormányzata és a VÜZ Kft. biztosította. Az adás sikeréért nem csak állandó kollégáink, hanem gyakornokok is dolgoztak. Vendégül láthattuk Ihos Józsefet, aki elárulta, hogy indult a karrierje.         

„A munkahelyen figyeltek rám, hogy én tudok utánozni. Én a főnökeim hangját szoktam megtanulni telefonban utánozni. gyakorlatilag mindig elküldtem magam szabadságra a titkárnőkön keresztül. Akkor mondta valaki, hogy te Jóska, te ennyire jól tudsz utánozni, és ilyen jópofa dolgaid vannak, miért nem leszel humorista. Mondom, az micsoda.” - emelte ki a humorista, kabarészerző, forgatókönyvíró.

A beszélgetések és a produkciók mellett grill helyszínünk is volt. Itt egész adás alatt készültek a jobbnál jobb falatok. Nézőink pedig megtudhatták a grillezés és a fűszerezés fortélyait.

Soltész Rezső sokakat csábított a Balaton-partra. A színpadon felcsendült a legikonikusabb sláger, a Szóljon hangosan az ének. Kollégáink is táncra perdültek a backstage-ben, hiszen talán nincs is olyan, aki ne ismerné ezt a dalt.

„Az mindig egy boldogság, hogy azt látom, hogy akik hallgatják, azok jól érzik magukat és most is ez történt, 41 év után. A ’81-es táncdalfesztiválon mutattam be ezt a dalt, és azóta is ugyanazzal a lendülettel énekelem.” - mondta a táncdalénekes.

A Keszthelyi TV stábja, és mindazok, akik segítettek minket, nagy izgalommal várták az élő adást. Többen közülünk több mint 30 éve televízióznak, de vannak olyanok, akik mindössze két éve erősítik a csapatot. Manninger Beáta programigazgató, a műsor rendezője az adás után kiemelte, a kollégák a nehézségek ellenére is állták a sarat.

„Nagyon régi, ’80-as évekbeli rádiós és televíziós mondás az, hogy az élő adás varázsa. Itt is volt varázs, de le a kalappal a kollégák előtt. Ezt gyakorlatilag – hiába volt az ötletem, egyedül nem tudtam volna megvalósítani. Messze felülmúlták a kollégáim szakmaiságban azt a szintet, amit én egyáltalán csak úgy elképzeltem volna, úgyhogy köszönöm nekik.” - emelte ki a Keszthelyi TV programigazgatója.

A BalatON-nal a Keszthelyi Televízió a nyári szezont is megnyitotta. A tervek szerint augusztusban a Festetics-kastély parkjából jelentkezünk hasonló műsorral BalatOFF címmel.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus