+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiváló a Városi strand vízminősége
2022. június 17. péntek 18:46 - Keszthely
Kiváló a Városi strand vízminősége
A szakemberek rendszeresen vizsgálják a természetes fürdőhelyeket a szezon előtt és közben is. Az eredményekről az üzemeltetőknek kötelező tájékoztatni a vendégeket. A strandok bejáratánál mindig kifüggesztik a legutóbbi vízvizsgálati eredményeket.

Vízmintavételre indul a vízimentők katamaránján a vizsgálati labor munkatársa. A szezon előtti vízminta kifogástalan volt, de a nyár folyamán is többször ellenőrzik a természetes vizeket. A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, mint hatóság, komoly figyelmet fordít a természetes vizekre.

Kassai Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal közegészségügyi és járványügyi szakügyintézője:  „A hatóság ugye vizsgálja azt, hogy alkalmas-e a fürdővíz a fürdésre és a szezon alatt rendszeresen, mivel kiemelt kockázati tényező a természetes fürdőhely, az emberek, illetve a fürdőzők egészsége védelme érdekében rendszeresen vizsgálja, ellenőrzi a jogszabályokban előírtaknak a betartását, illetve a víz minőségét.”

A június 13-án levett minta szerint kiváló a Városi strand vízminősége. Az e-coli és enterococcus baktériumok száma a kiválósági határértéknél is jóval alacsonyabb, szinte alig kimutathatóak. A szakemberek a partszakaszt is tisztának találták, a víz áttetszőségében és színében sincs változás és nincs jelen cianobaktérium – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.   Zala megye területén tizenkét engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely van, ebből nyolc a Balaton-parton. A természetes vizeknél engedélyezett fürdőhelyek közé tartozik még a Hévízi-tó, a Gébárti-tó, a zalalövői Borostyán-tó és a Kistolmácsi-tó.A pünkösdi hétvégén mindhárom keszthelyi strand megnyitott.

Vinczéné Polgár Andrea strandvezető-helyettes: „Jó hír a keszthelyieknek, hogy június 30-ig a 2021-es bérlettel beléphetnek mindhárom strandunkra, illetve mindkettő strandunkra. A keszthelyi Helikon strand a keszthelyieknek ingyenesen látogatható egy kártya kiváltásával.”

A strandüzemeltetők bíznak a fürdőzőknek kedvező időjárásban. Idén is működni fog Keszthelyen a vízi játszótér, ami a Balatonnál a legnagyobb ilyen létesítmény. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár