+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiváló a Városi strand vízminősége
2022. június 17. péntek 18:46 - Keszthely
Kiváló a Városi strand vízminősége
A szakemberek rendszeresen vizsgálják a természetes fürdőhelyeket a szezon előtt és közben is. Az eredményekről az üzemeltetőknek kötelező tájékoztatni a vendégeket. A strandok bejáratánál mindig kifüggesztik a legutóbbi vízvizsgálati eredményeket.

Vízmintavételre indul a vízimentők katamaránján a vizsgálati labor munkatársa. A szezon előtti vízminta kifogástalan volt, de a nyár folyamán is többször ellenőrzik a természetes vizeket. A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, mint hatóság, komoly figyelmet fordít a természetes vizekre.

Kassai Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal közegészségügyi és járványügyi szakügyintézője:  „A hatóság ugye vizsgálja azt, hogy alkalmas-e a fürdővíz a fürdésre és a szezon alatt rendszeresen, mivel kiemelt kockázati tényező a természetes fürdőhely, az emberek, illetve a fürdőzők egészsége védelme érdekében rendszeresen vizsgálja, ellenőrzi a jogszabályokban előírtaknak a betartását, illetve a víz minőségét.”

A június 13-án levett minta szerint kiváló a Városi strand vízminősége. Az e-coli és enterococcus baktériumok száma a kiválósági határértéknél is jóval alacsonyabb, szinte alig kimutathatóak. A szakemberek a partszakaszt is tisztának találták, a víz áttetszőségében és színében sincs változás és nincs jelen cianobaktérium – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.   Zala megye területén tizenkét engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely van, ebből nyolc a Balaton-parton. A természetes vizeknél engedélyezett fürdőhelyek közé tartozik még a Hévízi-tó, a Gébárti-tó, a zalalövői Borostyán-tó és a Kistolmácsi-tó.A pünkösdi hétvégén mindhárom keszthelyi strand megnyitott.

Vinczéné Polgár Andrea strandvezető-helyettes: „Jó hír a keszthelyieknek, hogy június 30-ig a 2021-es bérlettel beléphetnek mindhárom strandunkra, illetve mindkettő strandunkra. A keszthelyi Helikon strand a keszthelyieknek ingyenesen látogatható egy kártya kiváltásával.”

A strandüzemeltetők bíznak a fürdőzőknek kedvező időjárásban. Idén is működni fog Keszthelyen a vízi játszótér, ami a Balatonnál a legnagyobb ilyen létesítmény. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus