Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kiváló a Városi strand vízminősége
2022. jún. 17. péntek | Keszthely
Kiváló a Városi strand vízminősége
A szakemberek rendszeresen vizsgálják a természetes fürdőhelyeket a szezon előtt és közben is. Az eredményekről az üzemeltetőknek kötelező tájékoztatni a vendégeket. A strandok bejáratánál mindig kifüggesztik a legutóbbi vízvizsgálati eredményeket.

Vízmintavételre indul a vízimentők katamaránján a vizsgálati labor munkatársa. A szezon előtti vízminta kifogástalan volt, de a nyár folyamán is többször ellenőrzik a természetes vizeket. A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, mint hatóság, komoly figyelmet fordít a természetes vizekre.

Kassai Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal közegészségügyi és járványügyi szakügyintézője:  „A hatóság ugye vizsgálja azt, hogy alkalmas-e a fürdővíz a fürdésre és a szezon alatt rendszeresen, mivel kiemelt kockázati tényező a természetes fürdőhely, az emberek, illetve a fürdőzők egészsége védelme érdekében rendszeresen vizsgálja, ellenőrzi a jogszabályokban előírtaknak a betartását, illetve a víz minőségét.”

A június 13-án levett minta szerint kiváló a Városi strand vízminősége. Az e-coli és enterococcus baktériumok száma a kiválósági határértéknél is jóval alacsonyabb, szinte alig kimutathatóak. A szakemberek a partszakaszt is tisztának találták, a víz áttetszőségében és színében sincs változás és nincs jelen cianobaktérium – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.   Zala megye területén tizenkét engedéllyel rendelkező természetes fürdőhely van, ebből nyolc a Balaton-parton. A természetes vizeknél engedélyezett fürdőhelyek közé tartozik még a Hévízi-tó, a Gébárti-tó, a zalalövői Borostyán-tó és a Kistolmácsi-tó.A pünkösdi hétvégén mindhárom keszthelyi strand megnyitott.

Vinczéné Polgár Andrea strandvezető-helyettes: „Jó hír a keszthelyieknek, hogy június 30-ig a 2021-es bérlettel beléphetnek mindhárom strandunkra, illetve mindkettő strandunkra. A keszthelyi Helikon strand a keszthelyieknek ingyenesen látogatható egy kártya kiváltásával.”

A strandüzemeltetők bíznak a fürdőzőknek kedvező időjárásban. Idén is működni fog Keszthelyen a vízi játszótér, ami a Balatonnál a legnagyobb ilyen létesítmény. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
Helyenként akár 39 fok is lehet a napi maximum hőmérséklet.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
4000 palántát ültettek el szerdán Keszthelyen.
| 2024. már. 25. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal mártóztak meg a hideg Balatonban a “Tavaszköszöntő csobbanás” résztvevői.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.