+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Menetrendszerinti járat a Hévíz-Balaton Airporton
2022. június 16. csütörtök 17:49 - Sármellék-Zalavár
Menetrendszerinti járat a Hévíz-Balaton Airporton
Menetrendszerinti járat landolt a Hévíz-Balaton Airporton. Mostantól heti két alkalommal közlekedik gép Dortmund és a zalai légikikötő között. Az üzemeltetők nem csak a vendégek számának növekedését várják, hanem újabb piacok becsatolását is remélik. Hévízen 2021-ben 659 ezer vendégéjszakát regisztráltak, a német piacnak Budapest után a fürdőváros a legkedveltebb desztinációja.

170 utassal landolt a Dortmundból érkező járat a nyugat-balatoni reptéren. Az Airbus A320-as mintegy egy és negyed óra alatt tette meg az utat. A gépet ünnepélyes keretek között, vízsugárral fogadták. A koronavírus óta ez az első menetrendszerinti járat a zalai légikikötőben.

„Nagyon nagy lehetőség az egész megye és az egész térség számára. Egyrészt azért, mert azt gondolom hogy ami a mindannyiunk fő célja – legyen szó Hévízről, Zalakarosról, Balaton-parti településekről, illetve a turisztika terén kiemelt településekről – nagyon fontos, hogy a turizmust, azon belül is a minőségi turizmust tudjuk erősíteni és javítani. Azt gondolom, hogy ahhoz egy ilyen járat kifejezetten nagy lehetőséget tud nyújtani” - mondta Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. 

Hévízen 78 ezer vendégéjszakát töltenek el a németek, ami a teljes forgalom egyharmada.  A német vendég, jó vendég. Javarészt egy hetet tartózkodnak a fürdővárosban, ami az átlag duplája.

"Nagyon szép utunk, kellemes repülésünk volt. Egy utazócsoporttal jöttünk" – mondta Angelina Kaluschni. 

A Magyar Turisztikai Ügynökségnek kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése. 

„Hévíz tekintetében a 2021-es számok tekintetében 174 ezer vendéget jelentett a tavalyi évben, ami összesen 659 ezer vendégéjszakát jelent. Abban bízunk, hogy ez a következő időszakban még jobb lesz és már most látjuk, hogy az első öt hónapra tekintve már 78 ezer vendégéjszakánál tartunk, ami igazán előremutató a következő időszakra és azt gondoljuk, hogy egy ilyen járatindítással ez csak szépen emelkedni tud” - mondta Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. 

A zalai repteret a Magyar Turisztikai Ügynökség és Hévíz közösen üzemelteti. Nagy előrelépés a COVID és a háború okozta válságban a dortmundi menetrendszerinti járat elindítása. A szakemberek azt várják, hogy ennek az eredménynek köszönhetően újabb desztinációkat tudnak majd megszólítani.

Papp Gábor polgármester: „Hévíz és térsége nem két-három hónapról szól, hanem adott esetben 12 hónapról szól. Most nem csak a kúravendégeket szólítottuk meg, hanem egy fiatalabb korosztályt is, ami nem menne a Balaton-part nélkül, a Balaton-parti attrakciók és a környező attrakciók nélkül. Nagyon-nagyon számítunk ezekre a településekre, ezekre a településvezetőkre.”

A dortmundi járat csütörtökön és vasárnap közlekedik. Nem csak Hévíz és Balaton, hanem a környező fürdők, Zalakaros és Kehidakustány is profitálhat a járatból.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár