+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fesztiválra várták az embereket Nemesvitán
2022. június 14. kedd 19:07 - Nemesvita
Fesztiválra várták az embereket Nemesvitán
Színes programok a NABE Zöldfesztiválon. Nemesvita adott otthon a Nők a Balatonért Egyesület programjának. A rendezvényre a társegyesületek tagjait és a látogatókat játékokkal, természet és környezetvédelmi programokkal és a települést értékeit megismerő sétával várták.

A kis óvodás fiúnak segítenek a hulladékgyűjtési szabályokban. Ő még nem tud olvasni, de szívesen vett részt a Nők a Balatonért Egyesület Zöldfesztivál programjain. Ügyesen rakta megfelelő helyre a kártyákat. A Nemesvitán megrendezett programon minden a természet és a környezet védelméről szólt. Gyerekek festettek balatoni képeket kavicsra. Vízkóstolásra is várták az embereket.

"Nagyon jól fel lehetett ismerni a különböző víz típusokat. Volt benne ún. buborékos víz,ahogy megtudtam később ahogy kiderült később, hogy egyetlen csapvíz van benne. A többi pedig forrásvíz."- mondta el a Balatonszárszói egyesület tagja, Szijj Ágnes.

Az egész napos rendezvény több érdekességet is kínált. Míg az egyik asztalnál a növényekkel ismerkedhettek a résztvevők, addig a legkisebbeket a gazdája karján ülő nyugodt bagoly érdekelte. A bölcs madárról meglepően sokat tudtak a kicsik. "Kettő lábuk van,egereket esznek meg ilyen kis rágcsálókat és valamelyik akkora ,hogy meg tudna enni egy nagyobb patkányt is."- nyilatkozott Klein Brúnó. Különböző kvíz játékokkal, kirakókkal is készültek az egyesületek. Nagy méretű puzzleból a Balaton és környezete képét is kirakhatták az érdeklődők. Volt mandala kiállítás, természetes anyagokból készült tárgyak vására. A Nők a Balatonért Egyesület 5. alkalommal rendezte meg a fesztivált.

"Több célja is van. De egyik célja, hogy egy kicsit más jellegű fesztivált vagy rendezvényt is megmutassunk. Nagyon sok van a Balaton körül, de az országban is ami általában van gasztronómiához kötődik vagy kulturális. Ilyen jellegű fesztivál, hát itt a Balatonon nem tudok róla ami egy kicsit a természet és környezetvédelemhez kapcsolódik. Családokat szólít meg."- adott tájékoztatást Szauer Rózsa, az egyesület elnöke. A Zöld Fesztivál egyik látogatottabb programja az a túra volt, ahol az érdeklődők megismerhették Nemesvita szépségeit és épített örökségeit.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár