+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vitorlázásról tanultak a GoBoatingon
2022. június 9. csütörtök 16:01 - Keszthely
Vitorlázásról tanultak a GoBoatingon
Csütörtökön volt a hazai vitorlásiskolák nyílt napja. A GoBoating nevű rendezvény célja, hogy bemutassák a 9 és 18 év közötti diákoknak, hogy milyen lehetőségek vannak a vitorlázás megtanulására. A Magyar Vitorlás Szövetség programja hangsúlyt fektet az utánpótlásnevelés fejlesztésére.

Először a szárazföldön beszélték meg a hajó alkotóelemeit a résztvevők. Az Egry József Általános Iskola hetedik osztályos tanulói aktívan vettek részt a programon. Minden kérdésre megpróbáltak választ adni. Az elmélet elsajátítása után kapták meg a mentőmellényeket. A fiatalokat nem tántorította el az eső attól, hogy vízre szálljanak. Két hajóval vitték ki a Balatonra a diákokat a Keszthelyi Yacht Club tagjai. Az egrysek nagyon élvezték a kint létet

„Hajóra szálltunk, bementünk a Balatonra. Kicsit izgultam, jó volt.” - mondta el Üveges Kristóf.

A bátrabbak azt is kipróbálhatták, milyen irányítani egy hajót. A hetedikeseknek nagy élményt nyújtott a nyílt nap.

„Kicsit hullámzott a víz, ezért egy kicsit izgultunk, de én voltam a kapitány. Meg árbocot is eresztettünk, meg lehetett bent is lenni, egyébként nagyon jó volt. Kicsit csepergett az eső és ezért kicsit jobban izgultunk, de nagyon jó volt.” - számot be Pintér Milán.

A GoBoating célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással, szervezett körülmények között. A Keszthelyi Yacht Club évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez, így is népszerűsíthetik a sportágat. A közel 100 éves egyesület a kezdetek óta a vízi sportok minél szélesebb körben való bemutatását tűzte ki célul.

„Minden lehetőséget igyekszünk megragadni arra, hogy a helyben, illetve a nem túl távoli településeket élők figyelmét felhívjuk arra, hogy milyen csodálatos környezetben élünk. Nem csak a Keszthelyi-hegység csodálatos, hanem ezzel együtt itt a Balaton. És ez az egész miliő ez nagyon is érdemes arra, hogy vigyázzunk rá, megismerjük és megtanuljuk tisztelettel kezelni és itt élni a vízparton.” - osztotta meg Buzás Attila aKeszthelyi Yacht Club segédedzője, az Optisul Vitorlásiskola vezetője.

A nyílt naphoz idén kilenc vitorlásiskola csatlakozott. A balatoniak mellett budapesti és paksi egyesületekhez is ellátogathattak a fiatalok. A próbák teljesítését követően mindannyian ajándékkarkötőt kaptak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár