+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színes programokkal várták a látogatókat a Nyitott Portákon
2022. június 8. szerda 18:12 - Zalaszentgrót, Vindornyaszőlős
Színes programokkal várták a látogatókat a Nyitott Portákon
Helybe mentek a látogatók a termelőkhöz a hétvégén. A Nyitott Porták Pünkösdi Portanyitogatóján 20 helyszínen várták az érdeklődőket. A program célja, hogy az érdeklődők betekinthessenek a hagyományos gazdálkodásba, a kézműves termékek elkészítésébe.

Kecskegidákkal ismerkedhettek a gyermekek Zalaszentgróton. Izerné Kiss Helga közel 20 éve tart állatokat. Jelenleg 30 anyakecskéje van. Több terméket készít tejükből, húsukból.

„A Nyitott Porta-hálózat szervezésekor kerestek meg Erzsikéék, hogy szeretnének a helyi termelőkből egy ilyen csoportot létrehozni és kerestek egy sajtost. Hosszas vacillálás után döntöttem úgy, hogy beállok ebbe a csapatba. Szeretnénk, hogyha a helyben előállított termékeket minél többen megismernék és inkább ezt vásárolnák, mint a boltit.”

Sokan indultak útnak távolabbról, több helyszínt is bejártak a környéken. A Szabó család a Veszprém megyei Pápateszérről érkezett. A kecskesajt-kóstolás előtt a gyümölcsfeldolgozóba is ellátogattak.

„Kóstoltunk lekvárt, meg gyümölcslét. Aztán utána eljöttünk ide is. Itt kóstoltunk gidahúst, meg különböző ízesítésű sajtokat.” . mondta el Szabó Elizabet.

A vindornyaszőlősi kertészetben virágokkal és palántákkal várták az érdeklődőket. A Parragi család két fóliában gondozza a növényeket, évente két szezonban, tavasszal és ősszel tudnak segíteni a hobbikertészeknek. A környékbeliek igényeinek megfelelően működnek.

„Tavasszal muskátlik, balkonnövények, egynyárik vannak. Pár éve már a zöldségpalántákat is bevettük a palettára, mert nagy igény merült fel itt a helyi lakosok, vásárlóink körében. Ősszel zömében a krizantém szálas, ez ritka a környéken, a cserepes és az árvácska.” - osztotta meg Parragi Edina tulajdonos, agrármérnök.

A Nyitott Porták 2019-ben indult el azzal a céllal, hogy kisebb létszámú csoportoknak bensőséges programokat kínáljon. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek általuk a gazdálkodásba. 

„Én azt gondolom, hogy együttműködve könnyebb, hogyha itt egyedül próbálnának a borosgazdák boldogulni és vendégeket, látogatókat, vásárlókat bevonzani, nehezebb dolguk lenne. Így ez által, hogy közös marketinggel, szórólappal, rendezvényfüzérrel próbálkoznak, azt gondolom könnyebb megszólítani a környékbeli családokat, baráti társaságokat, sőt akár az itteni szállóvendégeket is.” - mondta el Szabó Tibor program koordinátor.

A Nyitott Porták egész nyáron és ősszel is várják a látogatókat. A nyilvános programokról már lehet keresni a hálózat eseménynaptárát.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV                       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár