+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 775 éves lett Keszthely
2022. június 6. hétfő 17:14 - Keszthely
775 éves lett Keszthely
775 éves lett Keszthely. A város első írásos említésének évfordulóján elhangzott Keszthelyt sok család segítette a kezdetek óta, ez ma sincs másképp. A Város Napján kitüntetéseket is kiosztottak.

Hagyományosan szombat reggel háromnegyed 9-kor vonták fel Keszthely Város zászlóját a Városháza előtt. A 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat tagjai működtek itt közre. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban az ökumenikus istentisztelet végén a város elöljárói elhelyezték koszorújukat a templomban található emléktáblánál. A Város Napi ünnepségen elhangzott, Keszthelyt olyan nagy nevek formálták, mint a Pethő-család, a Festeticsek, Asbóth Sándor vagy Goldmark Károly.

„Hozzátették a maguk építőkövét a városhoz. Hozzátesszük mi magunk is valamennyien. A pedagógusok, akik számos iskolánkban nevelik és tanítják a jövő nemzedékét, a közösségépítő egyházi vezetőink, a rendvédelmi szervek vagy az egészségügyi és szociális szféra elhivatott és fáradhatatlan dolgozói. Mellettük a hagyományainkat őrző civil szervezeteink, a szállásadók és vendéglátók, akik vendégszeretetükkel nyomot hagynak az idelátogatókban, a városszépítők, akiknek szorgos kezei teszik széppé a köztereinket.” - mondta el Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár.

Jelentős épületek találhatóak a városban, ami egyszerű településből járási központ lett az évek során. A Városi Ünnepség elmaradhatatlan része a kitüntetések átadása. Idén is azokat díjazták, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárult Keszthely fejlődéséhez.

„Önök mind-mind nagyon sokat tettek hozzá ahhoz, hogy Keszthely a mai pompájában tündökölhessen. Akár közéleti tevékenységükben, akár sportmunkájukban.” - emelte ki Vozár Péterné alpolgármester.

A Keszthely Város Szociális Ellátásért díjat Deutsch Márta Veronika kapta a térség szociális ellátásának fejlesztéséért.

Keszthely Város Egészségügyéért díjjal Humpok Lajosnét, a Keszthelyi Kórház dolgozóját jutalmazták.

Keszthely Város Turizmusáért díjat adományoztak a Helikon Kastélymúzeumnak, a díjat az igazgató, Pálinkás Róbert vette át.

A Keszthely Város Szolgálatáért elismerést Kovács Katalin, a Csány-Szendrey Iskola iskolatitkárnője, Horváth Péter a Lámpaláz Színjátszó Kör alapítója, Töttő Vilmos, valamint posztumusz Dr. Lukács János háziorvos kapta, nevében felesége, Dr. Lukács Jánosné vehette át a díjat.

Az önkormányzat Keszthely Városért kitüntető címet adott Szalai István Andor, a Spartacus Sportkör vezetőjének és posztumusz Szalai Sándornak, a Látásfogyatékosok Keszthelyi Kistérségi Egyesület alapítójának. A díjat felesége vette át.

Keszthely Város Díszpolgára két évtizedes országgyűlési képviselői munkájáért, Keszthelyért tett szolgálataiért, eddigi életműve elismeréséül Manninger Jenő lett. 

„Itt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki 20 éven keresztül együttműködött, hiszen egy képviselő csak akkor érhet el eredményt, hogyha mások munkáját segíti. Hisz tulajdonképpen a legtöbb eredmény az nem is közvetlen a képviselőhöz fűződik. Ő segítheti, ösztönözheti és lehetőségeket nyithat mások számára. Én igyekeztem ezt tenni és a jövőben is ezt fogom tenni.”

A Keszthely Város Tortája 775 pályázatra 9  cukrászda nevezett idén. A tavalyi győztes megtartotta címét, idén is a Sütibolt édessége lett a legjobb. Ez a K775. A reform kategóriában a hévízi Mozart cukrászda alkotása, a Magyarok Nagyasszonya győzött. Különdíjat kapott a Promenád Kávéház süteménye, a Festetics Múzsája torta.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár