+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A gimnázium tehetséges diákjai adtak gálaműsort
2022. június 3. péntek 17:59 - Keszthely
A gimnázium tehetséges diákjai adtak gálaműsort
Művészeti gálaműsorral folytatódott a 250 éves keszthelyi középfokú oktatás ünnepségsorozata. Az idén már több alkalommal is megemlékeztek a jeles évfordulóról. Tegnap a színházban a Vajda János Gimnázium tanulói kulturális műsorokkal tisztelegtek a negyedévezredes múlt előtt.

A Vajda János Gimnázium tanulóinak énekkara nyitotta meg a művészeti gála műsorát. Az iskola tanulói pontosan tudják, hogy az oktatási intézmény milyen jelentős évfordulót ünnepel. Kurusta Sára így vélekedett: "Szerintem ez azért nagyon fontos, mert most sok olyan diák jár az iskolába, aki nagyon tehetséges és ügyes. Jó, hogy most ebből az alkalomból van egy ilyen gála, ahol ezt meg tudják mutatni. Így az iskolai is, és a város is láthatja, hogy itt minőségi oktatás folyik a Vajda falai között."

A művészeti gálán a Vajda János Gimnázium tanulói mutatták be tudásukat. A rendezvényt a gimnázium egyik, harminchét éve dolgozó tanára szervezte. Már nyolc esztendeje ad teret annak, hogy a diákok megvillantsák művészeti tehetségüket is. "2014-ben már egy ilyen gálát a gyerekeknek szerveztünk, ahol mindenki láthatta az iskolatársait. Este pedig a városnak szerveztük meg. Aztán ez megismétlődött 2016-ban és 2018-ban is. Sajnos a legutóbbi Helikon elmaradt, így most azt mondhatjuk, hogy négy év után újra rendezzük ezt a mostani gálát. Annyi a különbség, hogy korábban ezt Helikon gálának hívtuk, az idei évben pedig - miután 250 éves a gimnázium - ennek a tiszteletére rendeztük az idei gálát" - tudtuk meg Szabó Edit pedagógustól.

A Vajda János Gimnázium elődjét, a keszthelyi középfokú oktatás első intézményét, a három évfolyamos gimnáziumot 1772-ben alapította meg a Festetics család. Akkoriban három osztállyal, körülbelül harminc tanulóval indult a képzés. Ma már négyszázötven diák koptatja a padokat. Varga Gábor igazgató elmondta: "Számunkra először is egy nagy megtiszteltetés, hogy emlékezhetünk az előttünk járó generációkra; jeles, kiváló tanár egyéniségekre - de diákokra is, akik a gimnáziumban alapozták meg az életpályájukat, és aztán váltak fontos közszereplővé és a társadalom hasznos tagjává. Az emlékezés az egyik rész, a másik pedig ugye az előretekintés. Illetve hát bemutatni a gimnáziumunk jelenét, hiszen azt gondolom, a rendezvénysorozat legfontosabb része, hogy a gimnáziumban folyó nevelő-oktató munkára irányítsuk a figyelmet."

A gálán komolyzenei és könnyűzenei produkciókat, énekeket és táncokat, színdarabokat, néptáncos és népzenei műsorokat láthatott a közönség.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus