+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Határvédelmi feladatot kaptak a balatoni vízi polgárőrök
2022. június 3. péntek 17:13 - Keszthely
Határvédelmi feladatot kaptak a balatoni vízi polgárőrök
A Tiszán teljesítenek szolgálatot a balatoni vízi polgárőrök. Az egyesületet arra kérték fel, hogy egy hajóval és négy fővel segítsék az ottani szervek munkáját. A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület keszthelyi hajóját ma emelték ki a magyar tengerből, hogy vasárnap elindulhassak vele Csongrád-Csanád megyébe.

Rendszeresen teljesítenek szolgálatot a Balatonon a vízi polgárőrök ezzel a Quicksilver 500-as hajóval. A Keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesületnél állomásozó jármű és négy polgárőr a Tiszára indul. Az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére egy hétig fognak határvédelmi feladatokat ellátni Szeged és a szerb határ között.

Kerekes Péter ny. r. alezredes, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke: „Biztos, hogy érdekes lesz. Voltak lenn már tőlünk a Tiszán, fogtak migránsokat, illetve menekülteket és minden nap van valami intézkedése a rendőröknek, illetve a határőrizeti szerveknek, úgyhogy nagy valószínűséggel nekünk is lesz dolgunk.”

A rendőrségnél elsősorban elfogó hajóként alkalmazták az ilyen típusú járműveket. Az öt méter hosszú és 750 kg súlyú hajó állandó személyzete két fő, szükség szerint még három személy fér el a fedélzeten. A vízi polgárőrök szorosan együttműködnek majd az ottani vízirendőrökkel és Honvédséggel. A tervek szerint két polgárőr és egy vízirendőr fog 12 órás váltásban szolgálatot teljesíteni. 

„A Balatonon teljesítettünk eddig szolgálatot. A Tisza, mint folyóvíz teljesen másképp viselkedik, mint a Balaton. Nekünk is ez gyakorlat lesz, gyakorolni fogunk az ottani vízirendészettel összhangban” - mondta Bokor Csaba vízi polgárőr. 

A polgárőrök vasárnap indulnak Szegedre és hétfőtől állnak szolgálatba. A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület 2008-ban alakult. A Somogy Megyei Polgárőr Szövetséghez tartoznak, de a hajóik Zala megyében vannak. Az egyesület hatásköre a Balaton és a Kis-Balaton teljes vízterületére kiterjed. Tagságuk 52 főt számlál.

Hársfalvi ÁKos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
 
A hagyományok tiszteletére, azok megtartásával igyekeztek divatos tárgyakat alkotni Keszthelyen.
 
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
 
A Festetics Fűszerkert és Herbáriumban is tartanak ezek felhasználásáról tematikus napokat.
 
Két autó ütközött Keszthely és Alsópáhok között.
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus