+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre több a vendég a fürdővárosokban
2022. május 31. kedd 15:59 - Zalakaros
Egyre több a vendég a fürdővárosokban
Értékelte a 2021-es évet a Magyar Fürdővárosok Szövetsége. A szervezet közgyűlésén elhangzott, a tavalyi adatok sok esetben a 2019-es látogatottságot is túlszárnyalják. Az érintettek bíznak benne, hogy idén is sokan keresik fel a fürdőket, és a külföldi vendégek is visszatérnek.

A családok kedvelt fürdőhelye Zalakaros. A gyerekvilág hatalmas népszerűségnek örvend a kicsik körében, de a felnőttek is megtalálják a számukra legmegfelelőbb medencéket. A fürdő több mint 100 millió forintos veszteséget szenvedett el a pandémia idején 2020-ban. Az elmúlt másfél évben azonban visszatértek a vendégek, és a belföldi turisták mellett csehek és németek is felkeresik a települést.

„Reméljük, hogy a külföldi vendégforgalom is be fog úgy indulni, mint ez volt korábban. Jelenleg magyar vendégekből élünk, és hála Istennek, egészen jól élünk. Nagyon jó töltések vannak, tehát a fénykort jelentő 2019-es évhez hasonlítható vendégszám van jelenleg, és nagyjából ilyesmire számítunk az év további részében is. Zalakaros jól ellátott szállodából, és szobakiadói társadalomból úgyszintén, közel 7000 vendégágyunk van, tehát óriási szükségünk van erre a nagyon jó fürdőnkre.” - tájékoztatott Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere.

A Magyar Fürdővárosok Szövetségének 41 tagja van az ország minden pontjáról. Ez csak egy töredéke annak a 137 településnek, amelyen fürdőhely van hazánkban. Keszthely környékén Zalakaros mellett Alsópáhok is tagja a szervezetnek. Az egyesület segítséget nyújt a településeknek különböző pályázatokban, támogatásokban.

Az egyesület tanácskozásánn szó esett a Zala Megyei Közgyűlés támogatásairól is. A megyei önkormányzat kiemelten fontosnak tartja turisztikai célú fejlesztések megvalósítását. 2020-hoz képest 40%-os forrásnövekedés volt, ami a pályázható összegeket illeti. Ez jelenleg 61,3 milliárd forint. A szövetség bízik benne, hogy a támogatásoknak és a járvány mérséklődésének köszönhetően ismét fellendül a turizmus.   

„A tavalyi évben picit csökkentett üzemmódban működött az egyesület, remélhetőleg ez az idei évben egy picit másképp lesz, és könnyebben és többet tudunk esetleg találkozni, illetve könnyebben tudunk dolgozni, könnyebben tudunk feladatot vállalni, szerepet vállalni. Bízom abban, hogy a 2022 ebben a szellemben fog eltelni, de igazából én a 2023-as évtől várom azt, hogy visszaáll minden a régi rendbe.” - mondta Toldi Balázs, a Magyar Fürdővárosok Szövetségének elnöke.

A szálláshelyeknek több kihívással is szembe kell nézniük. Megváltoztak a foglalási szokások, egyre gyakoribb, hogy jóval rövidebb idő telik el a foglalás és az érkezés között. Emellett jelentős probléma a munakerőhiány, és a higiéniai biztonságra is kiemelten oda kell figyelni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus