+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvannak a végleges jelöltek az időközi választásokra
2022. május 24. kedd 18:26 - Keszthely
Megvannak a végleges jelöltek az időközi választásokra
Lejárt a határidő, megvannak a végleges jelöltek a június 26-i keszthelyi időközi választásra.

Május 23-án 16 óráig kérhették a nyilvántartásba vételüket mindazok, akik indulni szerettek volna a választáson. Június utolsó vasárnapján polgármester és a 8-as körzetben képviselőt választanak a keszthelyiek. A határidőig a Fidesz-KDNP egy-egy jelöltje és egy független induló kérte a nyilvántartásba vételt. Eszerint június 26-án a polgármesteri székért Manninger Jenő indul. A korábban nyilvántartásba vett Somogyi András visszalépett. Kertvárosban és Kiskeszthelyen a Fidesz-KDNP színeiben Bánhegyi Renáta, Kovács Viktória pedig a DK jelöltjeként méretteti meg magát.

„Tegnap 16 óráig polgármester-jelölt tekintetében egy jelölt jelentkezett be, a képviselőjelöltek kapcsán pedig két fő. Az ő személyükre vonatkozóan, a polgármesterjelölt és az egyik képviselőjelöltre a Helyi Választási Bizottság már korábban döntött, és az ő esetükben jogerős is már a nyilvántartásba vétel. A harmadik jelölt, képviselőjelölt esetében pedig – ő tegnap adta be a bejelentési kérelmét, és tegnap a Helyi Választási Bizottság döntött az ő nyilvántartásba vételére vonatkozóan is. Most egy jogorvoslati határidő van, és csütörtökön 16 órát követően, ha addig jogorvoslati kérelem e döntés iránt nem érkezik, akkor az is jogerőssé válik.” - tájékoztatott Dr. Gábor Hajnalka jegyző, a Helyi Választási Bizottság vezetője.

Május 24-i Híradónkban tévesen közöltük, hogy Kovács Viktória független jelöltként indul az időközi választáson. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Keszthely 8-as számú egyéni választókörzet jelöltje a Demokratikus Koalíció színeiben vesz részt a június 26-i voksoláson. A tévesztésért elnézést kérünk.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus