+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lunczer80 - életműkiállítás a Karmelben
2022. május 24. kedd 16:40 - Keszthely
Lunczer80 - életműkiállítás a Karmelben
Életműkiállítás nyílt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában. A plébánia rendszeres ad otthont szakrális témájú tárlatoknak. Ezúttal a templom kántorának nagyanyja, Lunczer Anikó mutatkozik be a bazilika kerengőfolyosóján.

Családi portrék ceruzarajzzal, templomok, szentek és más szakrális témák olajjal, valamint magas színvonalú linómetszetek láthatóak Lunczer Anikó kiállításán. Egy kerek évforduló és egy családi háttér a kapcsolat ebben a tárlatban.

„Kristóf unokám itt kántor. Nekem egy csodálatos élmény, hogy ő ilyen helyen a zenével dicsérheti a mindenhatót én meg a képeimmel” - nyilatkozta Lunczer Anikó festőművész. 

Lunczer Anikó 80 esztendős. Ez alkalomból szervezték neki az életműkiállítást. A fővárosi művész az elmúlt 60 év munkáiból válogatott. A szakrális alkotások mellett a Balaton-felvidéki présháznál gyűjtött ihletek is színt öltenek. A plébánia rendszeresen szervez művészeti tárlatokat a bazilika kerengőfolyosóján.

„Igyekszünk teret engedni a művészetnek, művészetpártiak vagyunk. Bárki aki betér ebbe a kolostor-bazilikába és a kerengőbe, a karmelita galériába, ha csak egy kicsit időzik és elsétál, akkor megnézheti ezeket a festményeket és talán segíthet abban, hogy az emberek milyen szépeket tudnak alkotni” - mondta Mezei András plébános. 

A tárlatot Vagyóczky Károly grafikusművész, bankjegytervező nyitotta meg. A forgalomban lévő magyar forint bankjegyek megalkotója szerint nagyra becsülendőek Lunczer Anikó linómetszetei. A kiállító művészetének alapvető ihlete a vallás.

„A művészet eredete az a vallás, a hit. Ha megnézzük a művészettörténetet, akkor azt látjuk, hogy az egész kulturális életünk ebbe van benne. Gondolok itt a gótikus katedrálisoktól kezdve a mai nap művészetéig. Több évszázadnak, évezrednek a lényege ebbe nyilvánult meg, a művészi alkotásba” - nyilatkozta a kiállítást megnyitó művész. 

A kiállítás a plébániahivatal nyitva tartása, illetve a szentmisék előtt és után is megtekinthető egészen augusztus végéig. Ezt követően az Ars Sacra Fesztivál keretében nyílik tárlat a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár