+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kutyás napot rendeztek Hévízen
2022. május 23. hétfő 16:04 - Hévíz
Kutyás napot rendeztek Hévízen
Kutyás napot rendeztek Hévízen. A helyi vállalkozók egyesülete másodszor várta a fürdőváros és környékének négylábúit és gazdáikat. Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.

Jorival, az egy éves shiba inuval érkezett Hanga a kutyás napra. A hévízi kislány sokat foglalkozik kedvencével, a kutyaszépségversenyre is neveztek.

„Már előtte is voltunk egyen és nagyon tetszett és gondoltam erre is eljövök” - Lipovics Hanga. 

Bármilyen nemű, méretű, fajtájú kutyussal lehetett nevezni a szépségversenyre. A rendezők célja az volt, hogy a törzskönyvvel nem rendelkező ebekkel is átélhessék a gazdik a verseny izgalmát és szakértő zsűri bírálhassa őket. A rendezvényt közösségépítő céllal szervezték.

Petróczi Edit főszervező: „A kutyás közösség létezik Hévízen, igaz hogy kicsit, Hévíz lakosságához mérten teljesen optimális méretű. Viszont kellett egy olyan program ahol össze lehet hozni a kutyásokat. A kutyások szélében, hóban, fagyban, esőben mindig kitartóan sétáltatnak, ezáltal nem is aggódtunk hogy a rendezvényen, ha esik úgy is jönnek, ha szél fúj úgyis jönnek, de szerencsére csodás napunk lett.”

A Kutyás nap mindig egy egyesületet, vagy menhelyet támogat. Ha száz helyük lenne, akkor száz kutya lenne a Szimat Állatvédő Egyesületnél, de kicsi menhely lévén csak 20-25 állatot tudnak befogadni. 10 éve működnek Zalaszentgróton és környékén, hét éve ivartalanítási akcióval segítik a kutyatulajdonosoknak.

Balázs Eszter, a Szimat Állatvédő Egyesület elnöke: „Most építkezésben vagyunk. Egy kennelt hozunk létre azoknak a kutyáknak, akiket esetleg már vemhesen tudunk összeszedni, vagy megszületett kiskölykeik vannak, azoknak egy biztonságos, télen meleg, nyáron hűvös helyet tudunk csinálni. Ez egy baba-mama szoba, így neveztük el.”

A menhelyen műtét utáni lábadozót is építenek, minden kutyát ivartalanítás után juttatnak gazdához. A rendezők a felelős és tudatos állattartásra is felhívták a figyelmet.

Tóth Zsuzsa, a Keszthelyi Kutyasuli vezetője: „Már a kutyaválasztásnál kezdődik a tudatosság, ha kölyökkutyáról beszélünk. Természetesen ha menhelyi kutyáról vagy felnőtt egyedről beszélgetünk akkor már azzal, hogy ha segítséget kér a gazdi, egy kutyaiskolához eljön, mi mindenben segítünk, a nevelésben, a táplálkozási tanácsokban, az egészségügyi dolgokban.”

A Kutyás napot a Hévízi Vállalkozók Egyesülete szervezte. A civil szervezet célja, hogy hiánypótló programsorozatot valósítson meg a fürdővárosban. Pünkösdkor családi játékok lesznek, Szent Iván éjszakája alkalmából pedig az Imre Sándor Szeretetszínház fog fellépni, Egregyen pedig fényséta is lesz.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár