+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bérmálás volt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában
2022. május 23. hétfő 15:41 - Keszthely
Bérmálás volt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában
Bérmálás volt a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában. A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki. A főpásztor szerint egy plébániaközösség az egész társadalomnak tud értéket mutatni.

38 bérmálkozó vonult be az ünnepi szentmisére. Többségük 14-16 esztendős, de 9 felnőtt is úgy döntött, hogy felveszi ezt a szentséget.

Magi Bernadett bérmálkozó: „Úgy gondolom, hogy nem csak az állampolgári nagykorúságot kell megélni, hanem a vallásban is egyfajta nagykorúságot, ugye ez a bérmálás, amikor hivatalosan is az egyház nagykorú tagjává nyilvánítanak bennünket és ez fontos volt nekem.”

Az általános iskola heti hittanórája mellett tíz alkalommal külön felkészítő foglalkozások voltak a karmelben. A bérmálkozóknak vizsgát is kellett tenni.

„Minden vasárnap szentmisére jöttünk és előtte voltak bérmálás felkészítők és én már nagyon várom és kíváncsi vagyok erre az egészre és nagyon örülök, hogy itt bérmálkozhatok” - nyilatkozta Szakál Réka bérmálkozó. 

A bérmálás szentségében az egyház közössége is növekszik. A bérmálkozók ilyenkor kifejezik készségüket, hogy szeretnék a saját életüket is céltudatosan, megfelelő döntéssel, állhatatosan és boldogságban élni.

 „Azt is jelenti ez, hogy a közösséget is szeretnék szolgálni, ezért azt lehet mondani, hogy a legszemélyesebb ünnep kinek-kinek aki ezt kéri. Természetesen ünnep a szülőknek is, hiszen látják a gyermekeinknek a növekedését,d e mégis egy közösségi ünnep is, hiszen a fiatalokban azt látjuk, hogy készségesek arra, hogy a közösséget szolgálják” - nyilatkozta a veszprémi érsek.   

Bölcsesség, értelem, tanács, tudomány, erősség, jámborság és istenfélelem – ez a hét kegyelmi ajándék. A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika vezetése és az egyházközség képviselőtestülete arra kérte a veszprémi érseket, hogy ezeket szolgáltassa ki.

Mezei András plébános: „Imádkozunk és kérjük akár a televízió nézőit is, hogy akik most valóban felnőtté válnak a keresztény életben, legyenek tüzes, bátor hithirdetői az evangéliumnak, tudjanak apostolkodni, ami azt jelenti, hogy saját életük példájával közelebb vezetni másokat a mi urunkhoz, Jézus Krisztushoz és végső soron az örök üdvösséghez.”

Udvardy érsek abban bízik, hogy a keresztény egyház fiataljai a bérmálást követően felnőttként tudják élni az életüket.  A főpásztor vallja, a testvéri közösség hatással van a többi ember vágyára, így egy plébániaközösség egy egész társadalom számára tud értéket felmutatni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár