Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Három egyházközségből bérmálkoztak
2020. okt. 19. hétfő | Keszthely
Három egyházközségből bérmálkoztak
A keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt szentmise keretében fiatalok és felnőttek kérték a keresztény nagykorúságukat. A bérmálásban részesülők ezzel egy időben elkötelezték magunkat az egyházi közösségben való életre, Jézus tanítványainak iskolájában. Három egyházközségből, 67 bérmáló részesült a keresztény nagykorúság szentségében.

Nem hagyományos szentmisére vonultak fel egyházi képviselők a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban vasárnap délelőtt. Az első sorokban azok a fiatalok és felnőttek és a bérmaszülők ültek, akik saját akaratukból döntöttek Krisztus és az egyház mellett. A megszokottól eltérő időpontban tartották Keszthelyen az ünnepi szentmisével egybekötött bérmálást.

"Keszthely, Zalaszántó,Cserszegtomaj egyházközségei jöttek el, hiszen az Érsek atya augusztus 1-el hozzánk csatolta Zalaszántót is. Mi április végén szerettük volna az idei évben. Sajnos a COVID  miatt,a pandémia miatt elmaradt. Szeptember végén amit kijelöltünk, akkor a Keszthelyi Kilométerek reppentek fel, hogy az lesz az utolsó vasárnap,így át kellett tolni erre a mai napra. Hála Isten az idő csodálatos, a gyermekek valóban mindannyian megjelentek bérmaszülők kíséretében. Azt mondhatom, hogy az ünnepet csodásan és szépen meg tudtuk szervezni."-mondta el Tál Zoltán plébános.

A krisztusi közösségbe való bevezetés szertartását Tornavölgyi Krisztián az Érseki Hivatal irodaigazgatója szolgáltatta. Az ünnepségen felidézte a bérmálkozóknak Jézus tanítását, a jó úton való haladást melyhez erőt ad az atya közvetítésével a Krisztus által elküldött Szentlélek. Az evangélium után került sor  a bérmálásra. Az oltár előtt a bérmálkozók és a bérmaszülők sorban vonulnak az atya elé. A bérmálkozók megújították keresztségi ígéretüket majd a plébános köszönetet mondott  bérmaszülői kötelezettségek vállalásáért.

"Ez a tisztség ez egy nagyon nagy felelősségteljes tisztség,amelyben ők kezeskednek,hogy tiszta szándékkal vállalják a bérmálkozók a Krisztus követést,ők pedig a saját hitvalló katolikus keresztény életükkel, vallásgyakorlatukkal,előttük járnak példával. Ez a legfontosabb."- mondta a szertartást vezető plébános.

Október 18-n, Keszthelyen a három egyházközségből 67 fő vállalta a krisztusi életet és küldetést.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. ápr. 25. kedd 17:06 | Keszthely
A szentséget dr. Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
| 2022. máj. 23. hétfő 15:41 | Keszthely
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
| 2021. aug. 31. kedd 19:03 | Keszthely
Hatvanhatan - köztük egy felnőtt - bérmálkoztak a Magyarok Nagyasszony Plébániatemplomban.
| 2021. jún. 1. kedd 14:18 | Keszthely
A szentséget Dr. Márfi Guyla nyugalmazott veszprémi érsek szolgáltatta ki Szentháromság vasárnapján.
| 2014. jún. 17. kedd 11:21 | Keszthely
Bérmálással, kereszteléssel egybekötött tanévzáró volt a keszthelyi Farkas Edit Szakképző Iskolában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.