+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Többfunkciós épülettel gazdagodott Gyenesdiás
2022. május 19. csütörtök 17:18 - Gyenesdiás
Többfunkciós épülettel gazdagodott Gyenesdiás
Új művelődési házzal és melegítőkonyhával gazdagodott Gyenesdiás. A létesítményt csütörtökön adták át. A többfunkciós épülettel több éves igény valósult meg. A jövőben bővíteni is szeretnék a helyiségeket.

2017-ben kötött megállapodást az önkormányzat a Coop Zrt-vel, hogy a korábbi lapos tetőt magasra cserélik. Az első ütemben 27 millió forintból épült meg az új tetőtér. A beruházás második ütemében 150 millió forintból alakították ki a melegítőkonyhás ebédlőt és közösségi teret. A 40 éves épületet statikailag is meg kellett újítani. Az önkormányzat így 206 millió forintos önerőből valósította meg a modern épületet.

A település központjában lévő épülettel, az intézmények felújításával már méltó feltételek mellett tudnak az oktatásban részt venni a gyermekek.

„Kettős funkciója van az épületnek. Később nem titkolt szándéka az önkormányzatnak, hogyha a Coop Zrt-vel a jó együttműködés folytatódik, akkor valamilyen perspektíva mentén  szeretnénk majd az egész épületet belakni. És természetesen a művelődési intézményt kiteljesíteni és akkor az étkezde is sokkal nagyobb helyet és perspektívát fog majd nyerni a tetőtérben.” - ismertette Gál Lajos polgármester.

A megnövekedett gyermeklétszám és ezzel az ebédeltetési időszak időbeli csökkentése indokolta a melegítőkonyha létrehozását. Az önkormányzat étkezdéjébe eddig a 71-es főúton kellett áthaladni, így elhúzódott az ebédidő. Az új beruházás keretében egyszerre mintegy három alsós osztálynyi gyermek tud kényelmesen ebédelni.

„Az egészségi tudatosság egyre fontosabb a napjainkban. Ennek alapeleme az egészséges táplálkozás. Hozzátartozik az is, hogy mit eszünk és az is, hogy milyen körülmények között, mennyi időt szánunk az étkezésre. Úgyhogy nagy örömünkre szolgál ennek a létesítménynek a létrejötte, mivel így az iskolásoknak hosszabb időt tudunk biztosítani arra, hogy az asztalhoz üljenek.” - osztotta meg Divinyiné Zsadányi Mónika a Gyenesdiási Önkormányzat Étkezdéjének vezetője.

A 280 négyzetméteres helyszín az ebédeltetési időn kívül művelődési és közösségi térként szolgál. A rendszerváltás óta szerettek volna különálló székhelyet biztosítani a művelődési háznak. Ez most jöhetett létre.

„A kulturális közösségi, civil, művészeti élet szempontjából ez egy új és jövőben belakásra váró tér, ami nem is kicsi ráadásul. Tehát én azt gondolom, hogy kisebb, illetve közepesebb méretű rendezvények, közösségi, civil kezdeményezéseknek  a közeljövőben otthont adhat. Ez lesz a célunk, hogy megtöltsük élettel ezt a szép modern épületet.” - mondta el Szabó Zsolt Szilveszter a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

A tervek szerint jövő héten már helyeznek át programokat az új helyiségbe. Nyár végére és őszre már ide szervezik az eseményeket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár