+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színjátszók találkozója
2022. május 17. kedd 10:43 - Várvölgy
Színjátszók találkozója
Várvölgyön szeretik a humort! A Várvölgyi Asszonyklub kezdeményezésére indult el a környékbeli színjátszók találkozója. A ma már hagyományos májusi programra egyre több amatőr színjátszó csoport érkezik. A hétvégén humortól, nevetéstől volt hangos a település művelődési háza.

Várvölgyön nem ritka, hogy humoros előadásokat szerveznek a helyieknek.  A környékbeli települések amatőr színjátszói sem először léptek fel a község színpadán. A hagyományos színjátszó találkozó az önkormányzat támogatásával mindig sikeres.

"Az elsődleges célja az, hogy a helyi közösségek a környékbeli közösségekkel egymásra találjanak, barátkozzanak vagy a meglévő barátságaikat ápolják." - mondta el Barcza Balázs, Várvölgy polgármestere.

2015-ben alakult meg a Várvölgyi Asszonyklub. Rövid idő alatt ismertté váltak könnyed előadásaikkal. Gyorsan alakultak ki a kultúrára épülő, kapcsolatok. A várvölgyi találkozóra a baráti csoportok mindig lelkesen készülnek.

"Két színtársulat ill. két csoportja van itt a színtársulatnak jelenleg két előadással készültünk. Nagyon várjuk mindig ezeket az együttléteket, mert tényleg mindig az embernek a szürke hétköznapokból, meg most a pandémia miatt azért bezárkózva voltunk és nagyon jól esik együtt lenni és együtt tölteni ezeket az órákat.Én úgy gondolom, hogy ez mindenkinek az életében egy színfolt. Hogy egy kicsit nem a mindennapokat mutatjuk meg, nem a mindennapoknak a történéseit, hanem egy kicsit kifelé is, a nézőknek."  - nyilatkozta Vajda Károlyné, Zalaszántói Amatőr Színtársulat.

A fellépő csoportok könnyed darabokkal nevettették meg a közönséget.

"Szerintem erre most nagyon nagy szükségünk van. Főleg, hogy azért a hétköznapokból kimozdulni ez egy nagyon jó lehetőség. Illetve az elmúlt időszak is jobban megalapozza ezt, hogy végre legyen valami olyan rendezvény ami vidámságot és egy kicsit kizökkentő lehetőséget ad erre." -tette hozzá Gerecs Mária

Öt település színjátszói, kilenc darabbal léptek fel a várvölgyi találkozón.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár