+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aranyérmes Major Veronika
2022. május 13. péntek 17:30 - Gyenesdiás
Aranyérmes Major Veronika
Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel Major Veronika. A Budapesten szervezett I. MASPED Shooting Cup nemzetközi versenyen sikerült győzelmeskednie. Az eredmény azért is kiemelkedőnek számít, mert a sportolónak néhány hete volt a szemműtétje. Lézeres eljárással mindkét szemét megoperálták.

Még napszemüvegben edz Major Veronika. A sportolónak öt hete műtötték a szemét, ezért van szüksége a sötétített lencsékre. A beavatkozás azonban az eredményeit nem befolyásolja. Az elmúlt hétvégén aranyérmet nyert Budapesten egy nemzetközi versenyen. Bár az operáció miatt kevesebb ideje volt felkészülni a megmérettetésre, mégis kiemelkedően teljesítette.       

„Több mint öt hete műtötték a szememet lézeres látásjavító szemműtéttel. Utána nem sok edzéslehetőségem volt, hiszen kellett magamnak időt hagyni, hogy felépüljek, illetve egy kis homályosság még az első hetekben volt, szóval ott kényszerpihenőn is voltam. A MASPED Kupa előtt egy hetet tudtam edzőtáborozni, illetve a verseny előtt még 1-2 napot itthon edzeni, úgyhogy mondhatni, hogy 1,5 hét edzésmunkával sikerült feljutnom a sportpisztolyos kategóriában  a dobogó legfelső fokára.” - mondta Major Veronika olimpikon sportlövő.

A sportlövő 2021-ben képviselte hazánkat a tokiói olimpián. Az, hogy kijutott az ötkarikás játékokra, hatalmas büszkeség volt Keszthelynek, Gyenesdiásnak és a Bakonyerdő Zrt.-nek is, akik évek óta támogatják. A világverseny után pihenés következett, majd elkezdődött az edzés az újabb megmérettetésekre. Ez nem csak fizikai, de lelki felkészülést is jelent.

„Verát meg kellett erősíteni, hogy ez a műtét, ez jó lesz, hiszen a Vera éle sportlövészetben nem távcsövet, nem optikát használunk, hanem szabad szemes, nyílt irányzékú célzás történik. Itt a tökéletesen jó látásnak nagyon nagy szerepe van. Ez jól sikerült, nagyon örülünk neki mi is, hát még a Vera.” - emelte ki Keczeli Zoltán, Major Veronika edzője.

A sportoló most a bakui világkupára készül, de ott lesz a koreai világkupán és az őszi 25 méterese Európa-bajnokságon is. Az év második felében a kairói világbajnokságon méretteti meg magát 10 és 25 méteres sportpisztolyban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár