+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aranyérmes Major Veronika
2022. május 13. péntek 17:30 - Gyenesdiás
Aranyérmes Major Veronika
Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel Major Veronika. A Budapesten szervezett I. MASPED Shooting Cup nemzetközi versenyen sikerült győzelmeskednie. Az eredmény azért is kiemelkedőnek számít, mert a sportolónak néhány hete volt a szemműtétje. Lézeres eljárással mindkét szemét megoperálták.

Még napszemüvegben edz Major Veronika. A sportolónak öt hete műtötték a szemét, ezért van szüksége a sötétített lencsékre. A beavatkozás azonban az eredményeit nem befolyásolja. Az elmúlt hétvégén aranyérmet nyert Budapesten egy nemzetközi versenyen. Bár az operáció miatt kevesebb ideje volt felkészülni a megmérettetésre, mégis kiemelkedően teljesítette.       

„Több mint öt hete műtötték a szememet lézeres látásjavító szemműtéttel. Utána nem sok edzéslehetőségem volt, hiszen kellett magamnak időt hagyni, hogy felépüljek, illetve egy kis homályosság még az első hetekben volt, szóval ott kényszerpihenőn is voltam. A MASPED Kupa előtt egy hetet tudtam edzőtáborozni, illetve a verseny előtt még 1-2 napot itthon edzeni, úgyhogy mondhatni, hogy 1,5 hét edzésmunkával sikerült feljutnom a sportpisztolyos kategóriában  a dobogó legfelső fokára.” - mondta Major Veronika olimpikon sportlövő.

A sportlövő 2021-ben képviselte hazánkat a tokiói olimpián. Az, hogy kijutott az ötkarikás játékokra, hatalmas büszkeség volt Keszthelynek, Gyenesdiásnak és a Bakonyerdő Zrt.-nek is, akik évek óta támogatják. A világverseny után pihenés következett, majd elkezdődött az edzés az újabb megmérettetésekre. Ez nem csak fizikai, de lelki felkészülést is jelent.

„Verát meg kellett erősíteni, hogy ez a műtét, ez jó lesz, hiszen a Vera éle sportlövészetben nem távcsövet, nem optikát használunk, hanem szabad szemes, nyílt irányzékú célzás történik. Itt a tökéletesen jó látásnak nagyon nagy szerepe van. Ez jól sikerült, nagyon örülünk neki mi is, hát még a Vera.” - emelte ki Keczeli Zoltán, Major Veronika edzője.

A sportoló most a bakui világkupára készül, de ott lesz a koreai világkupán és az őszi 25 méterese Európa-bajnokságon is. Az év második felében a kairói világbajnokságon méretteti meg magát 10 és 25 méteres sportpisztolyban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus