Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Golden Target-díjas Major Veronika
2019. dec. 19. csütörtök | Keszthely
Golden Target-díjas Major Veronika
A világon első magyarként vehette át a Nemzetközi Sportlövő Szövetség Golden Target díját Major Veronika. A világ- és Európa-bajnok sportlövő az idei évi teljesítményével érdemelte ki a rangos elismerést. A Magyar Sportlövő Szövetség szintén kitüntette a sportolót, az idei évben ugyanis őt választották a legjobb magyar női sportlövőnek. A díjakat a Festetics-kastély tükörtermében vehette át Major Veronika.

Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adta át a Golden Target díjat Major Veronikának.

Az elismerést idén alapította a Nemzetközi Sportlövő Szövetség, a díjat 12 versenyző vehette át Münchenben. A keszthelyi sportoló az idei évben, 25 méteres sportpisztoly versenyszámban nyújtott nemzetközi teljesítményével érdemelte ki az elismerést.

„Hatalmas elismerés számomra ez a Golden Target-díj, hiszen, ahogy elhangzott, ez volt az első, hogy ezt a díjat átadták. Nagyon büszke vagyok és nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek az elsők között, és egyedüli magyarként is én szerepelek.” - mondta a Golden Target-díjas sportoló.

Major Veronika eddigi, 10 éves pályafutása alatt több alkalommal is sporttörténelmet írt – emelte ki beszédében Keczeli Zoltán, a sportoló nevelőedzője. Elhangzott, Vera az első, akit egyszerre több versenyszámban – futócéllövészetben, légpisztolyban és sportpisztolyban is – a világ legjobbjai között tartanak számot. Major Vera az idén elért eredményeinek köszönhetően a Magyar Sportlövők Szövetségének legjobb magyar női sportlövőjének járó kitüntetését is átvehette a Festetics-kastély tükörtermében.

„Annak a munkának, amit elvégeztek edzőjével együtt, Keczeli Zoltánnal, annak az alázatnak, amivel Vera viszonyul a versenyzéshez. Azt gondolom, hogy minden apró dolog, ami őt segítette, a támogatók, a szövetség munkája, én azt gondolom, hogy mindez együtt egy picivel hozzájárul ahhoz, hogy ilyen nagyszerű eredmények létre jöhessenek. Azt kell mondjam, hogy idén nem volt kérdés, hogy Vera lesz a legjobb női sportlövő Magyarországon.” - emelte ki Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke.

Major Veronika sportteljesítménye nem csak az ország egészének, hanem Zala megyének és Keszthelynek a hírnevét is öregbíti. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a díjátadón elmondta, a város önkormányzata a jövőben is minden támogatást megad a sportolónak annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érhesse el a hazai és a világversenyeken egyaránt.

„Látom azt, hogy egy olyan fiatal, nagyon tehetséges fiatal lány, aki nagyon jó példát tud mutatni nem csak a fiatal embereknek, hanem a kevésbé fiatal embereknek is. Azt gondolom, hogy a mai világban egyre nagyobb szükség van arra, hogy a valódi értékekre odafigyeljenek az emberek és a sok-sok negatív példa mellett egyre nagyobb értéke van és egyre nagyobb szükség van azokra az emberekre, mint amilyen a Veronika is.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Major Veronika biztosan ott lesz a 2020-as tokiói olimpián, addig azonban több verseny is vár rá. Két EB válogatón, az Európa-bajnokságon és az indiai világkupán is bizonyíthat majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A díjjal anyagi támogatás is jár, amit természetesen önkormányzati lakásokra fordít az önkormányzat.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Révfülöp
Kiosztották az Év Balatoni Háza 2023 díjait.
| 2023. nov. 23. csütörtök 16:27 | Keszthely
A Magyar Atlétikai Szövetség első alkalommal ítélte oda az elismerést.
| 2023. okt. 13. péntek 17:01 | Zalaegerszeg
A produkciókat a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagjai, köztük a Keszthelyi TV is műsorra tűzi.
| 2023. már. 23. csütörtök 16:59 | Balatonakarattya
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.