+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "A hosszú élet titka az, hogy sokan szeretnek"
2022. május 12. csütörtök 17:26 - Keszthely
"A hosszú élet titka az, hogy sokan szeretnek"
90. születésnapján köszöntötték Fejes Lajosnét. Keszthely önkormányzata Orbán Viktor emléklapját adta át az asszonynak. Eta néni ma is aktív és jó egészségnek örvend. A kerek évfordulóra mind az öt gyermeke hazajött, és unokái, dédunokái is megérkeznek a hétvégére.

Fejes Lajosné 1932-ben született a Békés megyei Öcsödön. Gyermekkorából szép emlékeket őriz, a II. világháború azonban beárnyékolta a család mindennapjait. Édesanyját korán elvesztette, édesapját 1941-ben vitték el munkaszolgálatra, és csak 1944-ben térhetett vissza a családjához. A nehézségek ellenére azonban Eta néni nagyon sok útravalót kapott már egészen fiatalon.   

„Az anyám, hogy meghalt, apám újranősült. Egy olyan nevelőanyát kaptunk, aki egy irányt adott nekünk a tudás iránt. 1948-ban, amikor az volt, hogy munkásparaszt fiatalok, gyertek tanulni, mert faluhelyen nőttem fel, Békés megyében, Öcsöd nevű községben, ott is születtem. Én elmentem Békéscsabára, és azóta én mindig tanulok, még a mai napig is.” - mondta az ünnepelt.

Az útravalót a gyerekeinek is átadta Fejes Lajoné, aki több mint 50 éve él Keszthelyen. Nagyon büszke öt gyermekére, akik mindannyian megállták helyüket a világban. 90 évesen ma is aktív és kiváló egészségnek örvend. Azt mondja, ennek egy titka van: az, hogy szeretik. Keszthely önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az idősekre. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy köszöntik őket születésnapjukon.     

„Mint mindenki életében, fontos, hogy a múltba visszatekintsen, és ez városi szinten és személyes szinten is fontos. Onnan meríthetjük a tudásunkat, a tapasztalatainkat. Ha őket megfelelően ellátjuk, gondozzuk, akkor számíthatunk arra, hogy példát mutatunk a gyermekeinknek, és ők is megtanulják ezt. Városi szinten pedig kötelességünk, hiszen az ő munkájuk gyümölcséből élünk a mai napig is, és fontos, hogy idős korukat egy kicsit megszépítsük.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere, Vozár Péterné.

A család szombaton tartja Eta néni születésnapját. Az eseményre a 12 unoka és a 10 dédunoka többsége is megérkezik. Fejes Lajosné azt mondja, egyetlen bánata, hogy a térde miatt már nem tud olyan aktív életet élni, mint szeretne.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus