+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fontos dátum június 30-a
2022. május 12. csütörtök 11:03 - Keszthely
Fontos dátum június 30-a
Figyeljünk a határidőre! Június 30-ig érvényesek a járvány alatt lejárt dokumentumok. A kormányhivatalokat egyre többen keresik fel a megújításokért. Az okmányok érvényessége kulcskérdés, hiszen a határidő lejárta után több ügyintézéshez is szükségesek a dokumentumok.

Személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek, forgalmi engedélyek, parkolási és közgyógyigazolványok. A 2020. március 11-e és 2022. május 31-e között lejárt okmányok június 30-ig használhatóak, ezt követően megszűnik az érvényességük. Mindenkinek érdemes ellenőrizni a papírokat, hiszen már érezhető, hogy sokan keresik fel a kormányablakokat.

„Javasoljuk, hogy foglaljanak időpontot akár ügyfélkapun keresztül, akár a 1818-as telefonszámon keresztül. Ha nem, akkor természetesen sorszámhúzással is jöhetnek és intézhetik az ügyeiket. De itt felhívom a figyelmet, hogy az átlagos várakozási idő, az körülbelül 20 perc. A személyazonosító okmányoknál már elkezdődött egy úgymond kisebb roham, az emberek már rájönnek arra, hogy nagyon gyorsan eljön ez a június 30-i időpont.” - ismertette Dr. Varga Andrea a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője.

Zala megyében 10 kormányablakban és egy okmányirodában várják az ügyfeleket. Az ezekkel nem rendelkező településeken élők ügyintézését kormányablakbusz is segíti. A kormányhivatal felhívja a figyelmet arra, ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ügyintézést. Ebben az esetben ugyanis nehezebb lesz időpontot foglalni és több lesz a várakozási idő is. 

Több kellemetlenséggel is járhat, hogyha valaki nem érvényesíti időben az igazolványait. Sokan terveznek külföldre utazni, ezekhez is szükségesek az érvényes dokumentumok. De a mindennapi élet számos területére kellenek ezek. Banki ügyintézésekhez, postai levél átvételéhez, bizonyos gyógyszerek kiváltásához, utazási kedvezmények igénybevételéhez, valamint jogosítványhoz, forgalmi engedélyhez is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár