+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elrajtolt a Szombati Sorozat
2022. május 10. kedd 14:56 - Keszthely
Elrajtolt a Szombati Sorozat
Elrajtolt a Szombati Sorozat első versenye. A Keszthelyi Yacht Club célja a közös vitorlázás szervezett formában. A futamon gyerekek, amatőrök és profik egyaránt rajthoz álltak. A megmérettetésre több szakosztályban lehet nevezni. A sorozat utolsó versenye október 1-én lesz.

Kürtszóra rajtoltak el a hajósok. Az időjárás nem kedvezett kifejezetten a versenynek, gyenge szélben vágtak neki az útvonalnak a vitorlázók. A Szombati Sorozatban gyerekek is vízre szálltak, akik nagy örömmel versengtek a felnőttekkel.

„Három éve vitorlázom, hogy jól megtanuljak vitorlázni, és, hogy a versenyekben jó eredményt érjek el.” - mondta egy cersenyző, Sági Fruzsina.

A vitorlázás a Balaton egyik vonzereje. A sport töretlen népszerűségnek örvend, évről évre sok fiatal vág neki a tanfolyamoknak a vitorlás iskolákban. A felnőttek is nyomon követik a gyerekek fejlődését. A versenyt az érvényes szabályzat és az osztályelőírások alapján szervezték meg. A vitorlázók elárulták, hogy készültek a viadalra.

„A lehetőségekhez képest legjobban, hogy jól érezzük magunkat. Nem az eredmény a fontos, hanem a játék.” - tette hozzá egy másik versenyző, Fazekas Ferenc.

A nyílt sorozatnak több célja is van. Egyrészt a gyerekeknek esély, hogy tanuljanak a felnőtt és gyakorlott vitorlázóktól. Másrészt viszont olyan edzési lehetőséget biztosít, amely segíti a felkészülést a későbbi megmérettetésekre. Az idei első alkalommal minden eddiginél több vitorlás szállít vízre.

„Ez a gyerekeknek egy külön kihívás, így ők szembesülnek azzal, amikor egy nagy létszámú, komolyabb versenyen, egy országos bajnokságon indulnak, ahol sok-sok hajó van már, és nem csak ők hatan-nyolcan, a helyiek, hogy a többi hajóhoz hogy kell tudniuk alkalmazkodni, hogy tudják elkerülni az ütközéseket, illetve a verseny taktikát is itt tudják gyakorolni.” - tájékoztatott Kayser Miklós, a verseny rendezője.

36 hajó futott ki a Balatonra Keszthelynél. A hajósok valós rajteljárást, befutót és pályavitorlázást tudtak gyakorolni. Osztályonként az első három hajót díjazták, a katamaránoknál az abszolút befutót vették figyelembe. Az ifjúsági résztvevők között, akik négy futamot érvényesen teljesítenek, tárgynyereményt sorsolnak ki.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár