Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Elrajtolt a Szombati Sorozat
2022. máj. 10. kedd | Keszthely
Elrajtolt a Szombati Sorozat
Elrajtolt a Szombati Sorozat első versenye. A Keszthelyi Yacht Club célja a közös vitorlázás szervezett formában. A futamon gyerekek, amatőrök és profik egyaránt rajthoz álltak. A megmérettetésre több szakosztályban lehet nevezni. A sorozat utolsó versenye október 1-én lesz.

Kürtszóra rajtoltak el a hajósok. Az időjárás nem kedvezett kifejezetten a versenynek, gyenge szélben vágtak neki az útvonalnak a vitorlázók. A Szombati Sorozatban gyerekek is vízre szálltak, akik nagy örömmel versengtek a felnőttekkel.

„Három éve vitorlázom, hogy jól megtanuljak vitorlázni, és, hogy a versenyekben jó eredményt érjek el.” - mondta egy cersenyző, Sági Fruzsina.

A vitorlázás a Balaton egyik vonzereje. A sport töretlen népszerűségnek örvend, évről évre sok fiatal vág neki a tanfolyamoknak a vitorlás iskolákban. A felnőttek is nyomon követik a gyerekek fejlődését. A versenyt az érvényes szabályzat és az osztályelőírások alapján szervezték meg. A vitorlázók elárulták, hogy készültek a viadalra.

„A lehetőségekhez képest legjobban, hogy jól érezzük magunkat. Nem az eredmény a fontos, hanem a játék.” - tette hozzá egy másik versenyző, Fazekas Ferenc.

A nyílt sorozatnak több célja is van. Egyrészt a gyerekeknek esély, hogy tanuljanak a felnőtt és gyakorlott vitorlázóktól. Másrészt viszont olyan edzési lehetőséget biztosít, amely segíti a felkészülést a későbbi megmérettetésekre. Az idei első alkalommal minden eddiginél több vitorlás szállít vízre.

„Ez a gyerekeknek egy külön kihívás, így ők szembesülnek azzal, amikor egy nagy létszámú, komolyabb versenyen, egy országos bajnokságon indulnak, ahol sok-sok hajó van már, és nem csak ők hatan-nyolcan, a helyiek, hogy a többi hajóhoz hogy kell tudniuk alkalmazkodni, hogy tudják elkerülni az ütközéseket, illetve a verseny taktikát is itt tudják gyakorolni.” - tájékoztatott Kayser Miklós, a verseny rendezője.

36 hajó futott ki a Balatonra Keszthelynél. A hajósok valós rajteljárást, befutót és pályavitorlázást tudtak gyakorolni. Osztályonként az első három hajót díjazták, a katamaránoknál az abszolút befutót vették figyelembe. Az ifjúsági résztvevők között, akik négy futamot érvényesen teljesítenek, tárgynyereményt sorsolnak ki.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Címvédés volt a Kékszalagon. Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. tókerülő versenyen.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2024. ápr. 30. kedd 19:15 | Keszthely
9 futam eredményeiért izgulhattak a vitorások szerelmesei
| 2023. aug. 3. csütörtök 15:46 | Keszthely
Harmadik alkalommal hívtak meg budapesti újságírókat, hogy az István, a király Kupát népszerűsítsék.
| 2023. jún. 8. csütörtök 16:19 | Keszthely
Csörlőztek, csomóztak és élvezték a rangató Balatont a keszthelyi gyerekek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.