+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elrajtolt a Szombati Sorozat
2022. május 10. kedd 14:56 - Keszthely
Elrajtolt a Szombati Sorozat
Elrajtolt a Szombati Sorozat első versenye. A Keszthelyi Yacht Club célja a közös vitorlázás szervezett formában. A futamon gyerekek, amatőrök és profik egyaránt rajthoz álltak. A megmérettetésre több szakosztályban lehet nevezni. A sorozat utolsó versenye október 1-én lesz.

Kürtszóra rajtoltak el a hajósok. Az időjárás nem kedvezett kifejezetten a versenynek, gyenge szélben vágtak neki az útvonalnak a vitorlázók. A Szombati Sorozatban gyerekek is vízre szálltak, akik nagy örömmel versengtek a felnőttekkel.

„Három éve vitorlázom, hogy jól megtanuljak vitorlázni, és, hogy a versenyekben jó eredményt érjek el.” - mondta egy cersenyző, Sági Fruzsina.

A vitorlázás a Balaton egyik vonzereje. A sport töretlen népszerűségnek örvend, évről évre sok fiatal vág neki a tanfolyamoknak a vitorlás iskolákban. A felnőttek is nyomon követik a gyerekek fejlődését. A versenyt az érvényes szabályzat és az osztályelőírások alapján szervezték meg. A vitorlázók elárulták, hogy készültek a viadalra.

„A lehetőségekhez képest legjobban, hogy jól érezzük magunkat. Nem az eredmény a fontos, hanem a játék.” - tette hozzá egy másik versenyző, Fazekas Ferenc.

A nyílt sorozatnak több célja is van. Egyrészt a gyerekeknek esély, hogy tanuljanak a felnőtt és gyakorlott vitorlázóktól. Másrészt viszont olyan edzési lehetőséget biztosít, amely segíti a felkészülést a későbbi megmérettetésekre. Az idei első alkalommal minden eddiginél több vitorlás szállít vízre.

„Ez a gyerekeknek egy külön kihívás, így ők szembesülnek azzal, amikor egy nagy létszámú, komolyabb versenyen, egy országos bajnokságon indulnak, ahol sok-sok hajó van már, és nem csak ők hatan-nyolcan, a helyiek, hogy a többi hajóhoz hogy kell tudniuk alkalmazkodni, hogy tudják elkerülni az ütközéseket, illetve a verseny taktikát is itt tudják gyakorolni.” - tájékoztatott Kayser Miklós, a verseny rendezője.

36 hajó futott ki a Balatonra Keszthelynél. A hajósok valós rajteljárást, befutót és pályavitorlázást tudtak gyakorolni. Osztályonként az első három hajót díjazták, a katamaránoknál az abszolút befutót vették figyelembe. Az ifjúsági résztvevők között, akik négy futamot érvényesen teljesítenek, tárgynyereményt sorsolnak ki.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár