+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Párbeszéd a televíziós szakemberek közt
2022. május 6. péntek 18:35 - Keszthely
Párbeszéd a televíziós szakemberek közt
Ismét médiaműhely volt a Keszthelyi TV-nél. Ezúttal Rácz Zsuzsi szerkesztő-műsorvezető látogatott el a televízióba. A szakemberek közt zajló párbeszéd célja, hogy az országos médiában jártas tévésektől megszerzett tudással tovább fejlődhessen a szerkesztőségi munka.

Rácz Zsuzsi a gimnáziumban keramikusnak tanult, a főiskolán viszont már a média irányába fordult. Tanulmányai alatt több médiumnál dolgozott. Első képernyős munkáját az RTL Klubnál kapta 22 éves korában. A VIVA TV-én telefonos játékok vezetett, de sorsolt Skandináv lottót és részese volt a Szerencsekerék újjáélesztésének. Az Echo TV-nél híradózott, majd műsort vezetett.

„Nekem nagyon érdekes mindig kollégákkal találkozni, teljesen mindegy, hogy hol dolgoznak, épp egy kis tévénél vagy egy országosnál, vagy mondjuk egy nemzetközi tévénél. Én azt gondolom, hogy mindig tudunk egymástól tanulni, nagyon jó ha tapasztalatokat cserélünk, mindig mindenből lehet elcsípni egy picit ami akár az én hasznomra lehet és remélem, hogy a ti hasznotokra is válik abból, amiket én tapasztaltam vagy láttam” - nyilatkozta a szerkesztő-műsorvezető. 

Létezik-e független média, létezik-e objektív tartalomszolgáltatás? Erre a kérdésre kereste a választ Rácz Zsuzsi a Keszthelyi Televízió munkatársaival. A politika és a média kapcsolata mellett a szakma jövője és a minőségi újságírás is téma volt a műhelynapon.

Manninger Beáta programigazgató: „A célja az volt és mindig is az, hogy szakemberek a szakemberekkel párbeszédet folytassanak a média jelenlegi helyzetéről, különböző témákban. Nagyon fontos szerintem az, hogy egy helyi vagy regionális televízió lássa azt, hogy működik például az országos televízióknál egy híradó összeállítása, egy magazinműsor megtervezése, vagy akár egy dokumentumfilm leforgatása, vagy promóciós anyagok készítése és mi a trend.”

A médiaműhelyek folytatódnak. A műszaki stábnak ősszel Halla József vezető operatőr tart majd workshopot. A televízió vezetésének szándéka, hogy az ilyen alkalmakon megszerzett ismeretek beépüljenek az itteni munkafolyamatokba. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus