+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elrajtolt a Giro mezőnye
2022. május 6. péntek 18:28 - Keszthely
Elrajtolt a Giro mezőnye
Elrajtolt a Giro d’Italia mezőnye a Hősök teréről. 22 csapat 176 bringása teker le ma 195 kilométert. A verseny magyarországi szakasza három napig tart. Szombaton a fővárosban, vasárnap pedig a Balaton körül tekernek a kerékpárosok.

A Giro d’Italia Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt a csapatbemutatókkal kezdődött szerdán. Itt ismerhette meg a közönség a 22 brigád versenyzőit, köztük a három magyar indulót is. Nagy az esélye Valter Attilának, Peák Barnabásnak és Fetter Eriknek is. 118-as, 124-es és 104-es a rajtszámuk. A versenyzők mellett bemutatták a trófeát is, amelyért a következő három héten küzdenek a biciklisek. Pénteken 12:20-kor lassú rajttal indult el a 105. Giro d’Italia mezőnye. Óriási tömeg gyűlt össze a Hősök terén, hogy szurkoljanak kedvenc versenyzőjüknek.

„Ez a helyszín, itt a Hősök tere, ez nem csak a mai napon jutott főszerephez a Nagy Rajt első fázisában holnap lesz igazán jelentősége. Hiszen a holnapi egyéni futamnál még egy olyan klasszikus rámpa is épül ide, ahonnan az egyéni egypercenkénti indításos rajtnál a versenyzők gyakorlatilag valóban felgyorsulva tudnak elindulni az Andrássy-hídra  és mennek majd végig Budapest emblematikus helyszínein át aztán Budára és a végén szintén egy nagyon komolyabb kapaszkodóval mennek fel a Budai várba.” - mondta el Csisztu Zsuzsa szóvivő.

A viadal harmadik szakasza vasárnap Keszthelyt is érinti. Dél és 16 óra között ezért útlezárásokra kell számítani Keszthely-Kertvárosnál, és a 71-es főúton. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy a verseny napjának reggelén járműveikkel az úttesten már ne parkoljanak. A Helikon Kastélymúzeum parkjában délután 1-kor élő bicikli alakba állnak majd az érdeklődők. Ide várják a jelentkezőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár