+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Augusztus közepén nyit a Hotel Helikon
2022. május 5. csütörtök 15:49 - Keszthely
Augusztus közepén nyit a Hotel Helikon
Augusztus közepén nyit a Hotel Helikon. Keszthely ikonikus szállodájának kivitelezése nagy erőkkel zajlik. 480 tonna betonacélt és csaknem 10 ezer tonna betont használtak fel a szakemberek. A szomszédságában épülő Sirius Hotellel együtt több mint 300 új, minőségi szállodai szobája lesz Keszthelynek.

Hamarosan befejeződnek a homlokzati munkák és a teljes állványzatot lebonthatják a Hotel Helikon körül. Zajlik a lapos tető szigetelése és a teraszkorlátok is készülnek. Ezekből a jakuzzikból a Balatont csodálhatják majd a vendégek. A wellness részlegen minden medence szerkezetkész, a burkolatok a napokban érkeznek, a vízgépészet előrehaladott állapotban van.

A szobák teljesen szerkezetkészek, jelenleg a festők glettelnek, csiszolnak és alapoznak. A hónap végén elkezdik a szőnyegezést, a bútorok tervezése és gyártása már folyamatban van.

A beruházók megtartották azt a jellegzetességét a hotelnek, hogy minden szobából a magyar tengerre nyílik kilátás. A lakosztályok fürdőiből is a Balatont csodálhatják majd a kádban ülő vendégek. A kivitelező egy modern szállodát épít, minőségi építőanyagokkal.

Boros Bálint létesítményfelelős, West Hungária Bau Kft.: „176 szoba van, négy típus lesz, ezek árkategóriák szerint változnak és azt kell mondanom, hogy minden szoba egy kis lakás tulajdonképpen, tehát elég nagy munkát követel. Elég nagy az elvárás a megrendelőtől is, hogy minőségben hozzuk azt a szintet, ami egy négy csillag superiornak megfelel.”

A konyhában aljzatkiegyenlítés és hidegburkolás zajlik. A konyhatechnológia május végén érkezik. A konferenciateremben az álmennyezet és a mobilfal szerkezeti kialakítását végzik a szakemberek. Az építkezésen több ukrán munkavállalót alkalmaznak, a háború miatt ők huzamosabb ideig nem tudtak dolgozni. Az építőanyagárak drágulása és egyes tételek hiánya is nehezíti a kivitelezést. 

A Helikon szomszédságában zajlik a Sirius Hotel kivitelezése. A Via Hotel helyén épülő 11 ezer négyzetméteres, 128 szobás épületkomplexumban 2023-ban kezdődik a próbaüzem. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint ezek a szállodafejlesztések már rövid távon felértékelik Keszthely turisztikai pozícióját: „Azáltal hogy itt most jó pár száz szobakapacitás létrejön Keszthelyen, ez azt fogja jelenteni és ez egy nagyon pozitív dolog, hogy lényegesen több turista lesz Keszthelyen, ezek a turisták igénybe fogják venni a környező szolgáltatásokat még pluszba.”

A Hotel Helikonban már megkezdték a szobák értékesítését. Az első vendégeket augusztus 12-től fogadják.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus